ΑρχικήinetΟμάδες δικαιωμάτων ζητούν από το Facebook να αφαιρέσει την Marjorie Taylor Greene

Ομάδες δικαιωμάτων ζητούν από το Facebook να αφαιρέσει την Marjorie Taylor Greene

Ομάδες υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων ζητούν από το Facebook να αφαιρέσει οριστικά τις σελίδες και τις εκστρατείες της Marjorie Taylor Greene από την πλατφόρμα.

Marjorie Taylor Greene

Σύμφωνα με μια επιστολή των ομάδων στον CEO του Facebook, Mark Zuckerberg και την Sheryl Sandberg: “Το Facebook επέτρεψε στην Greene να εκμεταλλευτεί την πλατφόρμα του για να διαδώσει επικίνδυνα ψέματα και να μεγαλώσει τη δική της δημοτικότητα για χρόνια χωρίς να αναλάβει δράση“.

Πριν λάβει το αξίωμά της, η πολιτικός από τη Georgia είχε δημοσιεύσει στα social media διάφορες πεποιθήσεις που προέκυπταν κυρίως από θεωρίες συνωμοσίας. Για παράδειγμα, έλεγε ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν φάρσα, ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που είναι Χριστιανός, ήταν κρυφά Μουσουλμάνος, ότι μια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια ξεκίνησε από ακτίνα λέιζερ από το διάστημα κ.ά.

Το Facebook, μετά από μια έκθεση του Media Matters, αφαίρεσε ορισμένα από τα σχόλια της Greene, λόγω παραβίασης των πολιτικών του. Το Facebook διέγραψε, επίσης, μια εικόνα της στην οποία κρατούσε ένα όπλο δίπλα σε φωτογραφίες τριών πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Έχουμε αφαιρέσει περιεχόμενο από την πολιτικό Marjorie Taylor Greene που παραβιάζει τις πολιτικές μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αν δημοσιεύσει πρόσθετο περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανόνες μας“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Andy Stone. “Οι πολιτικές μας που απαγορεύουν τη ρητορική μίσους και την υποκίνηση βίας, ισχύουν για όλους“.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Igor Volsky, διευθυντή του Guns Down America (μία από τις 16 ομάδες που έστειλαν στο Facebook την επιστολή), το Facebook έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της εξουσίας της Green.

Facebook

Είναι σαφές ότι η συμπεριφορά της και ότι η γλώσσα της είναι απίστευτα επικίνδυνες, αλλά νομίζω ότι αυτό που καταλάβαμε, επίσης, είναι ότι δεν αφορά μόνο αυτήν. Υπάρχουν δομές που επιτρέπουν τις συνωμοσίες και τα ψέματα που διαδίδει, με σκοπό να βρει ένα πολύ μεγάλο κοινό. Και ένα μεγάλο μέρος αυτού του κοινού έχει έρθει μέσω του Facebook“, δήλωσε ο Volsky.

Ο διευθυντής επικοινωνιών της Marjorie Taylor Greene, Nick Dyer, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι δεν πιστεύουν και δεν υποστηρίζουν τον “ελεύθερο λόγο“.

Ο αριστερός όχλος θέλει να σταματήσει και να ακυρώσει όποιον δεν υποστηρίζει τη μαρξιστική ιδεολογία του“, ανέφερε σε δήλωση. “Η βουλευτής του Κογκρέσου Greene είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη σοσιαλιστική ατζέντα τους και γι’ αυτό τη μισούν τόσο πολύ“.

Επιπλέον, στο παρελθόν, η Marjorie Taylor Greene έχει υποστηρίξει ανοιχτά τη θεωρία συνωμοσίας Qanon, και παρ΄ όλα αυτά έχει κερδίσει μια θέση στο Κογκρέσο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Greene είπε ότι στο παρελθόν είχε αφελώς πιστέψει και επηρεαστεί από πράγματα που διάβαζε στο διαδίκτυο και για τα οποία τώρα κατηγορείται.

Αντιμέτωπη με την απώλεια των καθηκόντων της στην επιτροπή, η Marjorie Taylor Greene διέγραψε μερικές από τις προηγούμενες αναρτήσεις της στα social media, σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγει την τιμωρία.

Είπε επίσης ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 “συνέβησαν απολύτως” και ότι δεν πιστεύει πια στη θεωρία συνωμοσίας QAnon.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μου, δεν είπα ποτέ κανένα από αυτά τα πράγματα“, είπε. “Από τότε που εκλέχθηκα για το Κογκρέσο. Αυτά ήταν λόγια του παρελθόντος και αυτά τα πράγματα δεν με εκφράζουν, δεν εκφράζουν την περιοχή μου και δεν εκφράζουν τις αξίες μου“.

Πηγή: USA TODAY

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS