ΑρχικήinetTwitter: Διέγραψε πάνω από 70.000 accounts που συνδέονται με το Qanon

Twitter: Διέγραψε πάνω από 70.000 accounts που συνδέονται με το Qanon

Λίγες μέρες μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, το Twitter ανακοίνωσε ότι διέγραψε οριστικά πάνω από 70.000 accounts από την πλατφόρμα του. Ο λόγος για τον οποίο το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε αυτή την κίνηση, ήταν ότι αυτά τα accounts αντάλλασσαν περιεχόμενο που σχετιζόταν με το κίνημα “QAnon”. Το Twitter επεσήμανε ότι πολλά από τα accounts λειτουργούσαν από έναν μόνο χρήστη.

επίθεση Καπιτώλιο

Συγκεκριμένα, το Twitter ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση στις 11 Ιανουαρίου τα ακόλουθα: «Δεδομένων των βίαιων επεισοδίων στην Ουάσινγκτον, και τον αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού, ξεκινήσαμε να διαγράφουμε την Παρακευή (8 Ιανουαρίου) το απόγευμα οριστικά χιλιάδες accounts που ήταν κυρίως αφιερωμένα στην κοινή χρήση περιεχομένου του QAnon. Αυτά τα accounts κατέληξαν να μοιράζονται καταστροφικά άρθρα που σχετίζονται με το QAnon σε κλίμακα και είχαν αφιερωθεί σε μεγάλο βαθμό στην διάδοση αυτής της αρχής συνωμοσίας στην υπηρεσία.»

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν προσώπων που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ήταν η εικόνα του Τζέικ Ανγκέλι, ενός υποστηρικτή του QAnon, ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του ως «σαμάνος QAnon».

Twitter: Διέγραψε πάνω από 70.000 accounts που συνδέονται με το Qanon

Οι οπαδοί του QAnon διατηρούν μια συλλογή από πεποιθήσεις που θεωρούνται ευρέως ως θεωρίες συνωμοσίας, μία εκ των οποίων είναι ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πολεμά ενάντια σε μια ομάδα γνωστών Δημοκρατών, ελίτ του Χόλιγουντ και συμμάχων «deep state» που εμπλέκονται σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Το κίνημα ξεκίνησε τη δράση του το 2017 με κάποιες δημοσιεύσεις στο 4chan από ένα άτομο που είχε το ψευδώνυμο “Q.”

Τον Αύγουστο του 2020, το Facebook κατάργησε ή περιόρισε περίπου 10.000 ομάδες, websites και accounts σε ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο και το Instagram που συνδέονται με το QAnon.

Twitter: Διέγραψε πάνω από 70.000 accounts που συνδέονται με το Qanon

Επιπλέον, το YouTube έχει αφαιρέσει δεκάδες εκατοντάδες βίντεο που σχετίζονται με το QAnon από την πλατφόρμα του. Τον Οκτώβριο του 2020, η εταιρεία δήλωσε ότι επέκτεινε τις οδηγίες μίσους και παρενόχλησης για να απαγορεύσει περιεχόμενο που στοχεύει μια συγκεκριμένη ή ομάδα με θεωρίες συνωμοσίας που έχουν χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσουν παγκόσμια βία. Η εταιρεία ανέφερε ότι αύξησε επίσης την επιβολή ενάντια σε θέσεις που μοιράζονται ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές του 2020.

Τραμπ vs Μπάιντεν

Άλλες ενέργειες που πραγματοποιούνται από το Twitter περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό των χρηστών από το να απαντούν, να κάνουν like ή retweet σε αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί για παραβιάσεις, αλλά και την απαγόρευση συγκεκριμένων τάσεων που παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο καθυστέρησε την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. Βουλευτές αναγκάστηκαν να φύγουν, καθώς το κτίριο πολιορκείτο από υποστηρικτές του απερχόμενου Προέδρου. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε ενώ προσπαθούσε να απομακρύνει τα πλήθη.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS