ΑρχικήsecurityItsMyData: Προστατεύει τα data των καταναλωτών από τα online stores!

ItsMyData: Προστατεύει τα data των καταναλωτών από τα online stores!

Η επέκταση του Google Chrome “ItsMyData” δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μην επιτρέπουν σε online stores να πωλούν τα data τους. Αντί να υπερασπίζονται και να σέβονται τα δικαιώματα των καταναλωτών, πολλά online stores δυσκολεύουν τους χρήστες να προστατεύσουν τα data τους, αποκρύπτοντας τον σύνδεσμο εξαίρεσης και δημιουργώντας τεχνητά εμπόδια. Τώρα η εξαίρεση μπορεί να καταστεί εύκολη με το νέο εργαλείο του “ItsMyData”.

Στόχος του startup που εδρεύει στο New jersey είναι να προστατεύσει τους καταναλωτές από τη συμπεριφορά των διαδικτυακών εμπόρων λιανικής που συλλέγουν και συναλλάσσονται με τα data τους εις βάρος των καταναλωτών.

ItsMyData: Σας βοηθά να προστατεύσετε τα data σας από τα online stores!

Την 1η Ιανουαρίου 2020, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος περί απορρήτου των καταναλωτών της Καλιφόρνια (CCPA). Ο νόμος περιέχει διατάξεις που απαιτούν τα e-commerce sites να δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εξαιρεθούν από το να επιτρέπουν την πώληση των data τους. Ορίζει επίσης μεγάλα πρόστιμα και κυρώσεις εναντίον των λιανοπωλητών που δεν συμμορφώνονται με το νόμο.

Κάθε φορά που οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο, μοιράζονται πολλά στοιχεία με τα online stores που επισκέπτονται. Μέσω της χρήσης συλλογής data και αναλυτικών στοιχείων, οι έμποροι λιανικής έχουν συνδυάσει τέχνη και επιστήμη για να μάθουν όσο μπορούν για τις προτιμήσεις, τα μοτίβα και τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών. Ωστόσο, ενώ συμμορφώνονται με τα δικαιώματα των καταναλωτών, πολλά online stores κρύβουν τον σύνδεσμο εξαίρεσης και δημιουργούν τεχνητά εμπόδια για να αποτρέψουν την εξαίρεση.

ItsMyData: Σας βοηθά να προστατεύσετε τα data σας από τα online stores!

Όπως αναφέρει το ZDNet, οι λιανοπωλητές κάνουν το ελάχιστο για να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις – ισχυριζόμενοι ότι συμμορφώνονται – καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τον καταναλωτή να εξαιρεθεί. Η πώληση των data των καταναλωτών είναι μια σημαντική πηγή ροής εσόδων για τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες, για να στοχεύσουν καλύτερα τους καταναλωτές και να τους ενθαρρύνουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που να ωφελεί τους εμπόρους λιανικής.

Οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές έχουν γίνει ειδικοί στον εντοπισμό, τη συλλογή, την αποθήκευση και την πώληση προσωπικών πληροφοριών πελατών τους, με τρόπους που θα κάνουν τους περισσότερους πελάτες να ανατριχιάσουν, αν τους μάθουν.

ItsMyData: Σας βοηθά να προστατεύσετε τα data σας από τα online stores!

Οι περισσότεροι πελάτες δεν έχουν ιδέα για τον όγκο των πληροφοριών που συλλέγονται και αποθηκεύονται, ή ακόμη και για το ότι πρέπει να εξαιρεθούν για να διασφαλίσουν ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες δεν παραδίδονται απευθείας σε τρίτους που τις χρησιμοποιούν προς δικό τους όφελος.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το “ItsMyData” δεν υποστηρίζεται παντού. Εάν μία πολιτεία δεν έχει υιοθετήσει ακόμη τις απαιτήσεις του CCPA ή παρόμοιο νόμο, δεν θα μπορούν οι καταναλωτές να επωφεληθούν από το plugin. Πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν εισάγει ένα παρόμοιο νομοσχέδιο απορρήτου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS