ΑρχικήUpdatesiOS 14.4: Η λειτουργία anti-tracking κυκλοφόρησε στους developers

iOS 14.4: Η λειτουργία anti-tracking κυκλοφόρησε στους developers

Η Apple χθες κυκλοφόρησε στους προγραμματιστές τα “Release Candidates” για το iOS 14.4 και το αντίστοιχο iPad. Είναι πιθανώς το τελευταίο βήμα πριν από μια δημόσια κυκλοφορία. Αυτές οι νέες εκδόσεις θα δώσουν στους χρήστες των iPhone και iPad την επιλογή να αποκλείουν το tracking από εφαρμογών τρίτων.

Επίσης, οι developers μπορούν να εγκαταστήσουν τα watchOS 7.3 RC και tvOS 14.4 RC – και αυτά κυκλοφόρησαν χθες.

Τα iOS 14.4 RC και iPadOS 14.4 RC έρχονται με νέα δυνατότητα απορρήτου

Το “Release Candidate” είναι το νέο όνομα της Apple για το “Golden Master”. Είναι η τελική έκδοση που δοκιμάζεται από τους beta χρήστες, προτού κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.

Οι χρήστες που δοκιμάζουν παλαιότερες εκδόσεις beta iOS 14.4 και iPadOS 14.4 αναφέρουν ότι τα iPhone apps ρωτάνε συγκεκριμένα εάν μπορούν να παρακολουθήσουν το χρήστη για διαφημιστικούς σκοπούς. Η Apple παρουσίασε αυτή τη λειτουργία απορρήτου στο συνέδριο προγραμματιστών της το 2020, αλλά εταιρείες όπως το Facebook που κερδίζουν χρήματα από την παρακολούθηση των χρηστών αντιτίθενται στη λειτουργία, οπότε το ντεμπούτο της λειτουργίας καθυστέρησε. Αλλά η αναμονή φαίνεται ότι τελειώνει οριστικά.

Επίσης η ενημέρωση θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν αναγνωρίζει μη γνήσιες κάμερες στο iPhone – σε περίπτωση που γίνει κάποια επισκευή.

iOS 14.4

Μην ξεχάσετε τα watchOS 7.3 και tvOS 14.4

Τα release notes για το watchOS 7.3 υπόσχονται ένα “Ρολόι εμπνευσμένο από τα χρώματα της Παναφρικανικής Σημαίας”. Επίσης, η εφαρμογή ECG θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες των Apple Watch Series 4 που βρίσκονται στην Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και την Ταϊλάνδη. Το ίδιο ισχύει και για τις ειδοποιήσεις καρδιακού ρυθμού.

Σε ότι αφορά το tvOS 14.4 RC δεν γνωρίζουμε τι νέο θα προστεθεί σε αυτή την έκδοση.

Προς το παρόν, τα “release candidates” για τα iOS 14.4, iPadOS 14.4, watchOS 7.3 και tvOS 14.4 είναι διαθέσιμα μόνο για developers. Αλλά αν η Apple ακολουθήσει την γνωστή στρατηγική της, οι δημόσιες beta εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν σύντομα – ίσως σε μια εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εκδόσεις πριν από την κυκλοφορία απαιτείται η συμμετοχή στο Apple Developer Program, το οποίο κοστίζει 99 $ ετησίως.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS