ΑρχικήinetΗ Ιαπωνία επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει την υπογεννητικότητα

Η Ιαπωνία επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσει την υπογεννητικότητα

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να βοηθήσει τους πολίτες να βρουν το ταίρι τους – και, ίσως, να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των μειωμένων ποσοστών γεννήσεων της χώρας.

Όπως ανέφεραν οι Japan Times, το Υπουργικό Συμβούλιο προτίθεται να διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ¥ (19 εκατομμύρια δολάρια) σε τοπικές αρχές που τρέχουν προγράμματα γνωριμιών για τους κατοίκους της χώρας.

Συνολικά, περίπου οι μισοί από τους 47 νομούς της χώρας προσφέρουν ήδη υπηρεσίες για συναντήσεις και ραντεβού και ορισμένοι έχουν ήδη εισαγάγει τεχνολογικές λύσεις που υποστηρίζονται από AI για να βελτιώσουν αυτές τις υπηρεσίες.

τεχνητή νοημοσύνη Ιαπωνία

Ένας Ιάπωνας αξιωματούχος είπε στη δημοσίευση ότι ενώ η τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη) δεν είναι μια “ρομαντική τεχνολογία“, οι λύσεις που βασίζονται σε αυτούς τους αλγόριθμους μπορούν να ταιριάξουν με ένα “ευρύτερο και εξυπνότερο φάσμα πιθανών μνηστήρων/συντρόφων”.

Με άλλα λόγια, οι τυπικές φόρμες που συμπληρώνετε για ορισμένες υπηρεσίες γνωριμιών, όπως η καταχώριση των πολιτικών απόψεών σας, των επισημάνσεων “μου αρέσει” και των στόχων σας, θα μπορούσαν να προωθηθούν μέσω του AI και στην συνέχεια να συνδεθείτε με το πιο κατάλληλο για εσάς ταίρι.

Οι τρέχουσες υπηρεσίες “γνωριμιών” στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν παρόμοιες, τυποποιημένες φόρμες και ο στόχος είναι η τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να πραγματοποιήσει μια πιο προηγμένη ανάλυση των ατόμων που αναζητούν σχέση.

Η κυβέρνηση ελπίζει αυτή η πρωτοβουλία “να βοηθήσει στην αύξηση του ποσοστού γεννήσεων του έθνους”.

Η Ιαπωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γονιμότητας στον κόσμο και ο αριθμός των παιδιών που αποκτά μια γυναίκα στην διάρκεια της ζωή της – που λαμβάνεται ως μέσος όρος σε ολόκληρη τη χώρα – πέφτει από 2,001 το 1960 σε 1,42 το 2018.

Είναι πιθανό ότι αυτός ο αριθμός μειώθηκε περαιτέρω λόγω του COVID-19 και των δυσκολιών που αντιμετωπίστηκαν στην κοινωνικοποίηση και τα ραντεβού των νέων ανθρώπων, οι οποίες ενδέχεται να παρεμποδίσουν περαιτέρω τη σύνδεση της νεότερης γενιάς με πιθανούς συντρόφους.

Πηγή: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS