ΑρχικήsecurityΗ γυναίκα που πρόδωσε την NSA ζητά επιείκεια από τον Trump

Η γυναίκα που πρόδωσε την NSA ζητά επιείκεια από τον Trump

Πρώην ειδικός ασφαλείας και μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στη φυλακή για τη διαρροή εγγράφων που ανήκαν στην NSA, υποβάλλει αίτηση στον πρόεδρο Trump για πρόωρη αποφυλάκιση.

Η κατηγορούμενη ονομάζεται Reality Winner. Η δικηγόρος της ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι έχει υποβάλει στο γραφείο του Προέδρου Trump 4.500 επιστολές υποστήριξης προς την πελάτισσα της.

“Η χώρα μας δέχτηκε μια επίθεση από μια εχθρική ξένη δύναμη”, ανέφερε η δικηγόρος Alison Grinter. “Η εθνική διαδικασία επούλωσης δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν συγχωρήσουμε τους ανθρώπους που μας είπαν την αλήθεια. Πρέπει πρώτα να γίνει αυτό και μετά να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση όλων όσων μας πήραν: ασφάλεια των εκλογών, τιμωρία όσων προσπαθούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία μας και προστασία των δικαιωμάτων του λαού. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να ξεκινήσει, όσο εξακολουθούμε να τιμωρούμε αυτούς που μας λένε την αλήθεια”.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Winner συνελήφθη το 2017 καθώς παραβίασε το νόμο περί κατασκοπείας. Σύμφωνα με το Υπουργείο, η κατηγορούμενη διέρρευσε έγγραφα που ανήκαν σε κυβερνητική υπηρεσία (NSA) και τα έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Intercept. Τα  έγγραφα σχετίζονταν με τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

NSA

Η σύλληψη ήρθε μετά από ένα δημοσίευμα του Intercept, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2017 και περιέγραφε με λεπτομέρειες το πώς οι Ρώσοι hackers επιτέθηκαν σε λογισμικό ψηφοφορίας και πραγματοποίησαν spear-phishing επιθέσεις σε Αμερικανούς αξιωματούχους, παρεμβαίνοντας στις εκλογές του 2016.

Η Winner, βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε συνεργαστεί με την NSA. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκτύπωσε ένα έγγραφο με εμπιστευτικές πληροφορίες και το έστειλε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Το δικαστήριο επέβαλε στη Winner πενταετή ποινή φυλάκισης, μετά την ομολογία της για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας και διαρροή εγγράφων της NSA. Η ίδια δήλωσε ότι δεν συνεργαζόταν με καμία ξένη οντότητα και ότι δεν συνωμοτούσε εναντίον της χώρας της. Δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος. Το μόνο που ήθελε ήταν να πει την αλήθεια και να ενημερώσει το κοινό σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή.

Μετά την καταδίκη της, ο Trump έγραψε ένα tweet στο οποίο έλεγε ότι αυτό ήταν “small potatoes” σε σύγκριση με αυτό που έκανε η Hillary Clinton.

Η δικηγόρος της κατηγορούμενης δηλώνει στην αναφορά για την αποφυλάκιση της Winner ότι “η συνέχιση της φυλάκισης της Winner είναι δαπανηρή, περιττή για την προστασία του κοινού, επιβαρυντική για την υγεία και την ευημερία της κατηγορουμένης και δεν είναι ανάλογη με τη σοβαρότητα του αδικήματος”.

Η αίτηση για την πρόωρη αποφυλάκιση μιλάει επίσης, για τη στρατιωτική θητεία της Winner και για το ότι δεν έχει λάβει επαρκή ιατρική περίθαλψη όσο είναι στη φυλακή για την κατάθλιψη, το άγχος και τη διατροφική διαταραχή που αντιμετωπίζει. Η Winner διαγνώστηκε με βουλιμία κατά τη διάρκεια της κατάταξής της ως κρυπτολόγος σε ένα πρόγραμμα drone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS