ΑρχικήHow ToΠώς να αλλάξετε την ένταση του μικροφώνου στα Windows 10

Πώς να αλλάξετε την ένταση του μικροφώνου στα Windows 10

Εάν νομίζετε ότι το μικροφώνο σας – στα Windows 10 – δεν λειτουργεί πολύ σωστά, μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε. Δείτε πώς μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση του μικροφώνου σας.

windows

Πώς να αλλάξετε την ένταση του μικροφώνου χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις

Τα Settings των Windows είναι ένας από τους γρηγορότερους και λιγότερο μπερδεμένους τρόπους για να ρυθμίσετε την ένταση του μικροφώνου σας στα Windows 10.

Για να το ανοίξετε, κάντε κλικ στο μενού “Start” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στα αριστερά. Αυτό θα ανοίξει τα “Settings”. Μπορείτε επίσης να πατήσετε Windows+i για να τα ανοίξετε.

Για να επιταχύνετε τα πράγματα, μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου στη γραμμή εργασιών στην περιοχή των ειδοποιήσεων και να επιλέξετε το “Sound Settings”. Θα εμφανιστεί το παράθυρο Sound Settings.

windows

Στο παράθυρο “Settings”, κάντε κλικ στο “System”.

Επιλέξτε “Sound” στο sidebar.

windows

Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “Input” στο παράθυρο Sound. Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να διαμορφώσετε χρησιμοποιώντας την αναπτυσσόμενη λίστα “Choose your input device”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Device properties”.

Στις ιδιότητες “Device” για το μικρόφωνο, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό “Volume” για να ρυθμίσετε το επίπεδο του μικροφώνου.

windows

Όσο πιο έντονη είναι η ένταση, τόσο πιο έντονο θα είναι το σήμα του input όταν χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο. Το πιο δυνατό δεν είναι πάντα καλύτερο, ωστόσο, εάν το σήμα είναι πολύ δυνατό, η φωνή σας θα παραμορφωθεί. Προσπαθήστε να βρείτε την ιδανική ένταση όπου η φωνή σας είναι αρκετά δυνατή χωρίς να υπάρχει παραμόρφωση.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Start test” και μιλήστε στο μικρόφωνο με κανονική ένταση. Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή “Stop test”, θα δείτε το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται από το πρόγραμμα των δοκιμών.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε ανάλογα το ρυθμιστικό της έντασης. Εάν συνεχίζετε να χτυπάτε 100% μιλώντας σε κανονική ένταση, τότε το ρυθμιστικό της έντασης ρυθμίζεται πολύ υψηλά. Μειώστε την ένταση και δοκιμάστε ξανά.

Όταν είστε ικανοποιημένοι, κλείστε τα “Settings” και θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εάν χρειαστεί να το προσαρμόσετε ξανά, απλώς ανοίξτε τα “Settings” και μεταβείτε πίσω στο Sound > Input > Device properties.

Πώς να αλλάξετε την ένταση του μικροφώνου χρησιμοποιώντας το Control Panel

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση του μικροφώνου χρησιμοποιώντας το κλασικό Control Panel.

Μπορείτε να εκκινήσετε αυτό το εργαλείο από το εικονίδιο του ηχείου στην περιοχή των ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών, που βρίσκεται απέναντι από το κουμπί Start. Πρώτα, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του ηχείου και επιλέξτε “Sounds” από το μενού που εμφανίζεται.

windows

Στο παράθυρο “Sound” που ανοίγει, κάντε κλικ στην καρτέλα “Recording”.

Θα δείτε μια λίστα με τα μικρόφωνα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά σας. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να προσαρμόσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Properties”.

windows

Στο παράθυρο “Properties” που εμφανίζεται, κάντε κλικ στην καρτέλα “Levels”.

Στην καρτέλα “Levels”, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό του μικροφώνου για να προσαρμόσετε το επίπεδο του μικροφώνου. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο πιο έντονο θα είναι το σήμα του μικροφώνου σας κατά τη χρήση. Αυτό σημαίνει ότι η φωνή σας θα ακουστεί δυνατά. Αλλά ένα σήμα που είναι πολύ δυνατό θα παραμορφωθεί, οπότε προσπαθήστε να βρείτε το σημείο όπου είναι αρκετά δυνατό αλλά όχι πολύ δυνατό για να παραμορφωθεί η φωνή σας.

windows

Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “OK” και μετά κάντε ξανά κλικ στο “OK” για να κλείσετε το παράθυρο “Sound”. Εάν πρέπει να ρυθμίσετε ξανά το επίπεδο, επισκεφθείτε ξανά τις ιδιότητες του μικροφώνου μέσω του εικονιδίου του ηχείου στο taskbar. Καλή τύχη!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS