Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
infosec

Group IB: Δυο hacker groups επιτίθενται σε Ρωσικές τράπεζες

Η Group IB εντόπισε μια τεράστια καμπάνια προσποιούμενη την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, με στόχο διάφορα Ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα...
Read More
infosec

Bug του Gmail επιτρέπει την τροποποίηση του «From:» header

Ένα Bug που εντοπίστηκε στην δομή του “From:” header του Gmail θα μπορούσε να εμφανίζει μια διαφορετική διεύθυνση email από...
Read More
infosec

Γιατί κλείδωσαν μυστηριωδώς οι λογαριασμοί της Apple;

Πιστεύετε πως επιχείρησε κάποιος να χακάρει τον Apple λογαριασμό σας; Δεν είστε ο μόνος! Από την Τρίτη, πολλοί χρήστες των...
Read More
Latest Posts

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη σφάλμα από το Windows 10 April 2018 Update;

Νομίζατε ότι ξεμπερδέψαμε τόσο εύκολα με τα σφάλματα στο Windows 10 April 2018 Update; Μέγα λάθος. Νέο σφάλμα κλειδώνει τη φωτεινότητα της οθόνης σε μέγιστη ρύθμιση, με τους χρήστες να μην μπορούν να προσαρμόσουν τη διαμόρφωση.

Οι διάφορες δημοσιεύσεις σε forums αποκαλύπτουν ότι το σφάλμα πλήττει πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών όπως Toshiba και Lenovο.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη δημοσίευση από τη Microsoft πολλοί θεωρούν ότι  το bug προκαλείται από προβληματικό  graphics driver οπότε μια επανεγκατάσταση του λογισμικού ίσως να βοηθούσε.

Windows

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι επηρεαζόμενες από το συγκεκριμένο σφάλμα συσκευές επιδιορθώθηκαν μέσω επαναφοράς σε μια παλαιότερη έκδοση των graphics drivers. Το γεγονός αυτό, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα άπτεται στα προεπιλεγμένα drivers του Windows 10 April 2018 Update.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο bug θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλα ζητήματα στους επηρεαζόμενους φορητούς υπολογιστές. Μερικά από αυτά είναι η μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και προβλήματα με την οθόνη. Ουσιαστικά, η οθόνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους “εχθρούς” της μπαταρίας οπότε η διατήρηση της φωτεινότητας στο υψηλότερο επίπεδο θα έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της.

Τα νέα driver updates θα πρέπει να επιλύσουν το σφάλμα. Βέβαια, η Microsoft θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει ορισμένες βελτιώσεις με την επόμενη Windows 10 αθροιστική ενημέρωση.

Πληροφοριακά, το επόμενο rollout αναμένεται στις 12 Ιουνίου μαζί με το Patch Tuesday.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι δε κάνει join (εντάσσεται) σε domain (εταιρικό δίκτυο) στη1803 ενώ με τη προηγούμενη έκδοση δουλεύει κανονικά.
    Αν και λένε ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει μόνο στη καθαρή εγκατάσταση το αντιμετώπισα και από upgrade.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *