To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες
infosec

To project Alias εμποδίζει την Alexa και το Google Home να υποκλέψουν συνομιλίες

Οι έξυπνοι βοηθοί, όπως το Amazon Echo και το Google Home, δημιούργησαν ανησυχίες από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους σχετικά...
Read More
infosec

Πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν Shadow SUIDs για εκμετάλλευση των συστημάτων Linux: Μέρος 1ο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η απόκτηση προνομίων root στο Linux, δεν είναι κάτι εύκολο να γίνει. Οι ενημερώσεις ασφαλείας δημοσιεύονται συνήθως...
Read More
infosec

Oι Anonymous δεν χάκαραν τους ΑΝΕΛ! Όλη η αλήθεια…

Αναμετάδοση από Ellinika Hoaxes  Είναι αλήθεια πως οι Anonymous Greece, πέτυχαν να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 1.500 προσώπων του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων;...
Read More
infosec

Για ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Το WhatsApp Arcive σου περιέχει πολλές ευχάριστες, θλιβερές και αξέχαστες συζητήσεις σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι,...
Read More
infosec

Google: Η αναζήτηση του ονόματός σας δεν είναι πλέον αστείο

Ορισμένες πληροφορίες που μπορεί να υπάρχουν για εσάς στο Google μπορεί να σας κοστίσουν ολόκληρη καριέρα ή και να θέσουν...
Read More
Latest Posts

Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη σφάλμα από το Windows 10 April 2018 Update;

Νομίζατε ότι ξεμπερδέψαμε τόσο εύκολα με τα σφάλματα στο Windows 10 April 2018 Update; Μέγα λάθος. Νέο σφάλμα κλειδώνει τη φωτεινότητα της οθόνης σε μέγιστη ρύθμιση, με τους χρήστες να μην μπορούν να προσαρμόσουν τη διαμόρφωση.

Οι διάφορες δημοσιεύσεις σε forums αποκαλύπτουν ότι το σφάλμα πλήττει πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών όπως Toshiba και Lenovο.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη δημοσίευση από τη Microsoft πολλοί θεωρούν ότι  το bug προκαλείται από προβληματικό  graphics driver οπότε μια επανεγκατάσταση του λογισμικού ίσως να βοηθούσε.

Windows

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι επηρεαζόμενες από το συγκεκριμένο σφάλμα συσκευές επιδιορθώθηκαν μέσω επαναφοράς σε μια παλαιότερη έκδοση των graphics drivers. Το γεγονός αυτό, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα άπτεται στα προεπιλεγμένα drivers του Windows 10 April 2018 Update.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο bug θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλα ζητήματα στους επηρεαζόμενους φορητούς υπολογιστές. Μερικά από αυτά είναι η μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας καθώς και προβλήματα με την οθόνη. Ουσιαστικά, η οθόνη είναι ένας από τους μεγαλύτερους “εχθρούς” της μπαταρίας οπότε η διατήρηση της φωτεινότητας στο υψηλότερο επίπεδο θα έχει αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της.

Τα νέα driver updates θα πρέπει να επιλύσουν το σφάλμα. Βέβαια, η Microsoft θα μπορούσε επίσης να κυκλοφορήσει ορισμένες βελτιώσεις με την επόμενη Windows 10 αθροιστική ενημέρωση.

Πληροφοριακά, το επόμενο rollout αναμένεται στις 12 Ιουνίου μαζί με το Patch Tuesday.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Comments

  1. Άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι δε κάνει join (εντάσσεται) σε domain (εταιρικό δίκτυο) στη1803 ενώ με τη προηγούμενη έκδοση δουλεύει κανονικά.
    Αν και λένε ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει μόνο στη καθαρή εγκατάσταση το αντιμετώπισα και από upgrade.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *