ΑρχικήsecurityΗ Alexa της Amazon ίσως καταγράφει τις ιδιωτικές συνομιλίες σας

Η Alexa της Amazon ίσως καταγράφει τις ιδιωτικές συνομιλίες σας

AlexaΈνα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στο Όρεγκον, δείχνει για ακόμα μια φορά πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στις έξυπνες συσκευές. Μία γυναίκα με το όνομα «Danielle», κατηγόρησε την Alexa της Amazon, ότι κατέγραψε τις προσωπικές της συνομιλίες με τον σύζυγό της και τις έστειλε σε μια από τις επαφές που ήταν καταχωρημένες στη συσκευή, χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Kiro 7, η Danielle έλαβε μία κλήση από έναν συνάδελφο του συζύγου της, που την ειδοποίησε να αποσυνδέσει τις συσκευές Alexa αμέσως. Ο συνάδελφος φαίνεται να έλαβε προσωπικές συνομιλίες του ζευγαριού με τη μορφή αρχείων ήχου.

Το ζευγάρι έχει τέσσερις συσκευές Amazon Alexa στο σπίτι του, τις οποίες χρησιμοποιεί για τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών. Μόλις έλαβαν την κλήση, απενεργοποίησαν αμέσως τις συσκευές και ανέφεραν το ανησυχητικό περιστατικό στην Amazon.

Η Amazon αργότερα, επιβεβαίωσε το περιστατικό μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στο μητρώο των συσκευών. Αρχικά, οι υπάλληλοι απάντησαν λέγοντας: “Η Amazon λαμβάνει πολύ σοβαρά την ιδιωτικότητα. Ερευνήσαμε τι συνέβη και καθορίσαμε ότι αυτό ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό. Λαμβάνουμε μέτρα για να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο να συμβεί ξανά στο μέλλον.”

Όταν το ζήτημα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις ωστόσο, η Amazon δέχτηκε αρκετή κριτική και αναγκάστηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις. Σε επίσημη δήλωση που εξέδωσε η εταιρεία, αρνήθηκε την κατηγορία, αναφέροντάς την ως ένα περιστατικό που αφορούσε εσφαλμένη ερμηνεία εντολών και όχι περίπτωση παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

“Το Echo ενεργοποιήθηκε λόγω μιας λέξης που άκουσε κατά στην συνομιλία του ζευγαριού, την οποία παρερμήνευσε ως “Alexa”. Στη συνέχεια εξέλαβε λάθος κάποια άλλη φράση ως “στείλε μήνυμα”. Σε αυτό σημείο μάλιστα, η Alexa ρώτησε δυνατά “Σε ποιον;”

Η Alexa συνέχισε να παρερμηνεύει τα λεγόμενα του ζευγαριού από τις λέξεις που άκουγε από τη συζήτηση και τελικά κατέληξε να στείλει τη συνομιλία του στον συνάδερφο του άντρα.

Το επεισόδιο αυτό ωστόσο, είτε ήταν τυχαίο είτε όχι, δημιούργησε ανησυχίες σχετικά με τις ικανότητες “ακοής” των έξυπνων βοηθών. Είναι ανάγκη οι εταιρείες να προβούν σε αυστηρές ενέργειες και να εφαρμόσουν πιο έξυπνες τεχνολογίες, για να εμποδίζουν τις συσκευές από το να κατασκοπεύουν τις συνομιλίες των χρηστών τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS