ΑρχικήsecurityΒορειοκορεάτες hackers προσπάθησαν να επέμβουν σε δοκιμές εμβολίων

Βορειοκορεάτες hackers προσπάθησαν να επέμβουν σε δοκιμές εμβολίων

Σύμφωνα με τις αρχές, η υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας απέτρεψε προσπάθειες hackers από τη Βόρεια Κορέα να διακόψουν τις δοκιμές ανάπτυξης εμβολίου για τον Covid-19.

hackers

Ο Ha Tae-keung, ένα συντηρητικό μέλος της εθνικής συνέλευσης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους στον τομέα της πληροφορικής, δήλωσε ότι οι προσπάθειες του Βορρά να στοχεύσουν τις φαρμακοβιομηχανίες της Νότιας Κορέας είχαν αποτύχει. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να αναγνωριστούν οι επιτιθέμενοι.

Τα νέα σχετικά με τις επιθέσεις, έρχονται μια εβδομάδα αφότου η Microsoft δήλωσε ότι τρεις ομάδες hacker που εργάζονταν για τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, προσπάθησαν να εισέλθουν στα δίκτυα επτά κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών και ερευνητικών κέντρων που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίων στη Νότια Κορέα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες που επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις δεν κατονομάστηκαν, αλλά οι περισσότερες είχαν βρει τους εθελοντές για την δοκιμή του εμβολίου σε διάφορα στάδια κλινικών μελετών.

Οι περισσότερες από τις απόπειρες hacking, είχαν σαν στόχο να κλέψουν τα στοιχεία σύνδεσης και άλλες πληροφορίες των ατόμων που σχετίζονται με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Τα μέλη των ομάδων hacking της Βόρειας Κορέας, παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και προσπαθούσαν να αποσπάσουν πληροφορίες, έγραψε ο Tom Burt, αντιπρόεδρος του τμήματος ασφάλειας των πελατών της Microsoft, την περασμένη εβδομάδα.

«Η πλειονότητα αυτών των επιθέσεων εμποδίστηκε από τα μέτρα ασφαλείας που είναι ενσωματωμένα στα προϊόντα μας», πρόσθεσε ο Burt. «Έχουμε ενημερώσει όλους τους οργανισμούς που στοχεύτηκαν και όπου οι επιθέσεις ήταν επιτυχημένες προσφέραμε βοήθεια.»

Ο Ha δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς οι αξιωματούχοι της Νοτιοκορεατικής Υπηρεσίας είχαν αποτρέψει τις απόπειρες hacking.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap δήλωσε ότι το κράτος της Βόρειας Κορέας θεωρείται ότι απασχολεί έως και 6.000 hackers, με τους περισσότερους να εδρεύουν στη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Το καθεστώς έχει εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις με στόχο τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς και αμυντικά μυστικά και ακόμη και ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών. Οι hackers από τη Βόρεια Κορέα είναι επίσης ύποπτοι, για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας το 2017, οι οποίες δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS