ΑρχικήsecurityΗ Αμερικανική εταιρεία Rand McNally δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η Αμερικανική εταιρεία Rand McNally δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η τεχνολογική εταιρεία μεταφορών με έδρα το Σικάγο Rand McNally εργάζεται για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δικτύου της μετά από την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε.

Η Rand McNally είναι μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1856 και παρέχει κορυφαίο λογισμικό βελτιστοποίησης χιλιομετρικών διαδρομών και διαχείρισης στόλου σε αερομεταφορείς, ναυτιλιακές εταιρείες και τρίτους παρόχους logistics.

Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια πλατφόρμα τηλεματικής που βασίζεται στο cloud και διανέμει τεχνολογία συνδεδεμένων οχημάτων, καταναλωτικά ταξίδια και κάποια εκπαιδευτικά προϊόντα που παράγει.

Rand McNally

“Ανακαλύψαμε πρόσφατα μια διαταραχή σε ορισμένα τμήματα του δικτύου μας”, δήλωσε η εταιρεία σε μια ανάρτηση που δημοσίευσε στο Facebook την Τρίτη. “Ξεκινήσαμε μια έρευνα σε άμεσο χρονικό διάστημα που περιελάμβανε τα εξής: θέσαμε κάποια συστήματα εκτός σύνδεσης και συνεργαστήκαμε με κάποιους ειδικούς στον τομέα της ασφάλειας για να προσδιορίσουμε τι ακριβώς συνέβη.”

“Εργαζόμαστε επιμελώς για να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα των συστημάτων μας. Εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόηση σας και ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκαλέσαμε.”

Σε μια ξεχωριστή ειδοποίηση που στάλθηκε στους πελάτες την Τρίτη, η Rand McNally είπε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επηρεάστηκαν τα δεδομένα των πελατών. Η Rand McNally δεν μπόρεσε να παράσχει ένα χρονοδιάγραμμα ανάκτησης ή μια εκτίμηση του χρόνου που θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δικτύου. Αυτήν τη στιγμή, το website της Rand ΜcNally βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Χθες, η Rand McNally έστειλε ένα νέο email στους χρήστες των ηλεκτρονικών συσκευών καταγραφής (ELDs), λέγοντας ότι η κυβερνοεπίθεση επηρέασε κάποια κομμάτια του δικτύου της.

“Η λειτουργία πλοήγησης GPS των συσκευών μας δεν έχει επηρεαστεί”, πρόσθεσε η εταιρεία. “Όμως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτυακού μας καταστήματος.”

Πηγή: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS