ΑρχικήsecurityBelden: Ο κατασκευαστής συσκευών δικτύου δέχτηκε κυβερνοεπίθεση!

Belden: Ο κατασκευαστής συσκευών δικτύου δέχτηκε κυβερνοεπίθεση!

Ο κατασκευαστής συσκευών δικτύου “Belden” δέχτηκε κυβερνοεπίθεση, με αποτέλεσμα οι χάκερς που βρίσκονται πίσω από αυτή να κλέψουν αρχεία που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με υπαλλήλους και συνεργάτες της εταιρείας. Η Belden είναι κατασκευαστής συσκευών σύνδεσης δικτύου με έδρα τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων routers, firewalls και διακοπτών. Η εταιρεία απασχολεί επί του παρόντος περίπου 9.000 υπαλλήλους, ενώ το 2019 σημείωσε έσοδα που άγγιζαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Belden, δήλωσε ότι υπέστη πρόσφατα κυβερνοεπίθεση που επέτρεψε στους χάκερς να κλέψουν εταιρικά δεδομένα. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι έχει λάβει αποφασιστικά μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση του περιστατικού ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και αντιγραφή ορισμένων δεδομένων που αφορούν νυν και πρώην υπαλλήλους της, καθώς και περιορισμένες πληροφορίες της εταιρείας σχετικά με ορισμένους επιχειρηματικούς εταίρους. Η Belden τόνισε επίσης στη δήλωσή της ότι υπέστη μια περίπλοκη επίθεση από ένα μέρος εκτός της εταιρείας που είχε πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό server αρχείων της.

Belden: Ο κατασκευαστής συσκευών δικτύου δέχτηκε κυβερνοεπίθεση!

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, η εταιρεία δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνοεπίθεση, ωστόσο η φράση “εξελιγμένη επίθεση” χρησιμοποιείται πλέον συνήθως από δικηγόρους για να περιγράψει μια ransomware επίθεση κατά τη σύνταξη ειδοποιήσεων αποκάλυψης περιστατικών ασφαλείας.

Από τον Νοέμβριο του 2019, πολλές ransomware επιχειρήσεις άρχισαν να κλέβουν μη κρυπτογραφημένα δεδομένα από servers αρχείων πριν από την ανάπτυξη ενός ransomware. Επιπλέον, η απειλή για δημοσίευση των κλεμμένων αρχείων σε data leak sites και η απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογραφημένης χρησιμοποιούνται ως στρατηγική διπλού εκβιασμού για να αναγκαστούν τα θύματα να πληρώσουν λύτρα.

Belden: Ο κατασκευαστής συσκευών δικτύου δέχτηκε κυβερνοεπίθεση!

Η Belden έχει ήδη αρχίσει να ειδοποιεί εκείνους που επηρεάζονται από αυτήν την επίθεση, ενώ παράλληλα τους προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης και υποστήριξης.

Ο Roel Vestjens, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Belden, δήλωσε ότι η ασφάλεια είναι πάντα υψίστης σημασίας για την εταιρεία, ενώ λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι απειλές για το απόρρητο των προσωπικών και εταιρικών πληροφοριών. Τόνισε ακόμη πως η εταιρεία λυπάται για τυχόν επιπλοκές ή ταλαιπωρία που μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό το συμβάν, επισημαίνοντας πως προσφέρει βοήθεια στα άτομα που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS