ΑρχικήsecuritySberbank: Το κυβερνοέγκλημα θα "στοιχίσει" $44 δισ. στη Ρωσία το 2020!

Sberbank: Το κυβερνοέγκλημα θα “στοιχίσει” $44 δισ. στη Ρωσία το 2020!

Η ρωσική τράπεζα “Sberbank” εκτιμά ότι η οικονομία της Ρωσίας θα χάσει 44 δισεκατομμύρια δολάρια από το κυβερνοέγκλημα το 2020. Η Sberbank κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης τράπεζας στη Ρωσία από το 2014. Από τα κεντρικά της γραφεία στη Μόσχα, η ρωσική τράπεζα δήλωσε ότι η μετάβαση από τις συναλλαγές μετρητών στις ψηφιακές πληρωμές που ακολούθησε μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19, έχει επιδεινώσει τα προβλήματα ασφαλείας στη χώρα.

Η συνεχιζόμενη πανδημία και οι συνέπειες που αυτή επιφέρει, οδηγεί την τράπεζα της Ρωσίας σε αποθαρρυντικές προβλέψεις για το 2021. Η Sberbank, η οποία έχει επί του παρόντος περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες, προέβλεψε ότι η οικονομική πτώση από το κυβερνοέγκλημα ενδέχεται να διπλασιαστεί το επόμενο έτος.

Sberbank: Το κυβερνοέγκλημα θα "στοιχίσει" $44 δισ. στη Ρωσία το 2020!

Ο Stanislav Kuznetsov, αναπληρωτής πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Sberbank, δήλωσε τα ακόλουθα: «Κατά μέσο όρο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά 26 δισεκατομμύρια περιστατικά κυβερνοασφάλειας

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ρωσίας, τη Δούμα, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο Πρόεδρος, Vladimir Putin, ζήτησε την καταστολή του κυβερνοεγκλήματος. Τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των εγκλημάτων που συνδέονται με τραπεζικές κάρτες στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 500% το 2020.

Sberbank: Το κυβερνοέγκλημα θα "στοιχίσει" $44 δισ. στη Ρωσία το 2020!

Τον ίδιο μήνα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο μιας κοινής επιχείρησης με το Υπουργείο Εσωτερικών, συνέλαβε πάνω από 30 άτομα σε 11 περιοχές της χώρας, με τα 25 από αυτά να κατηγορούνται για πώληση κλεμμένων δεδομένων πιστωτικών/χρεωστικών καρτών από online απάτες. Οι αρχές δήλωσαν ότι τα άτομα είχαν δημιουργήσει περισσότερα από 90 online stores, μέσω των οποίων πωλούσαν τα κλεμμένα δεδομένα.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, το 2019, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Alexander Kolokoltsev, δήλωσε ότι τα κυβερνοεγκλήματα στη Ρωσία είχαν αυξηθεί δραματικά, σε αντίθεση με άλλα είδη εγκλημάτων που είχαν μειωθεί. «Τα τελευταία χρόνια, το έγκλημα στο Διαδίκτυο έχει σημειώσει 16 φορές αύξηση. Αυτός ο αριθμός είναι τεράστιος, παρά το γεγονός ότι το έγκλημα γενικά υποχωρεί, συμπεριλαμβανομένων των κακουργημάτων. Ακριβώς εδώ, μπορούμε να συγκεντρωθούμε και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας.», δήλωσε ο Kolokoltsev σε συνεδρίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου του Υπουργείου.

Ο Kolokoltsev πρόσθεσε ακόμη ότι η αύξηση του κυβερνοεγκλήματος θα μπορούσε εν μέρει να οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις διαδικτυακές απάτες και τα “δόλια” σχέδια που στοχεύουν ευάλωτους και ανυποψίαστους πολίτες της Ρωσίας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS