ΑρχικήinetFirefox: Η υποστήριξη για το Flash λήγει στις 26 Ιανουαρίου

Firefox: Η υποστήριξη για το Flash λήγει στις 26 Ιανουαρίου

Η Mozilla παρουσίασε την Τρίτη τα βήματα που θα λάβει για να σταματήσει την υποστήριξη του Adobe Flash. “Η έκδοση 84 του Firefox θα είναι η τελευταία έκδοση που θα υποστηρίζει το Flash. Στις 26 Ιανουαρίου 2021, όταν λανσαριστεί η έκδοση 85 του Firefox, θα κυκλοφορήσει χωρίς υποστήριξη Flash, βελτιώνοντας τις επιδόσεις και την ασφάλεια μας”, δήλωσε η Mozilla σε μια δημοσίευση.

“Δεν θα υπάρξει ρύθμιση για επανενεργοποίηση της υποστήριξης Flash. Το plugin Adobe Flash θα σταματήσει να φορτώνει περιεχόμενο Flash μετά τις 12 Ιανουαρίου 2021.”

Firefox

Οι χρήστες στα κανάλια nightly και beta θα δουν την υποστήριξη να εξαφανίζεται όταν λανσαριστεί η έκδοση 85, με το nightly να χάνει την υποστήριξη την Τρίτη και το κανάλι beta να αναμένεται να χάσει την υποστήριξη Flash στις 14 Δεκεμβρίου.

Η Mozilla είπε ότι εάν μια εταιρεία χρειάζεται υποστήριξη αδειοδότησης Flash μετά τη λήξη της, θα πρέπει να έρθει σε επαφή με την Harman της Samsung για μια έκδοση που θα υποστηρίζει το Adobe.

Η διαδικασία τερματισμού του Flash στα προγράμματα περιήγησης ήταν χρονοβόρα.

Η Adobe ανακοίνωσε τον τερματισμό των ενημερώσεων και της διανομής του Flash τον Ιούλιο του 2017. Η Apple βέβαια κατάφερε να αφαιρέσει την τεχνολογία στο Safari 14 που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο.

Την Τρίτη, ο Firefox κυκλοφόρησε την έκδοση 83 που έδωσε στους χρήστες την δυνατότητα να περιηγούνται μόνο στον ιστό σε ιστότοπους HTTPS.

Εάν ο Firefox 83 δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μια σύνδεση HTTPS, το πρόγραμμα περιήγησης θα εμφανίσει σφάλμα στον χρήστη και θα του ζητήσει να κάνει κλικ σε ένα κουμπί για να επιβεβαιώσει ότι θέλει να έχει πρόσβαση σε έναν ιστότοπο μέσω HTTP.

Ο Firefox 83 είναι επίσης η πρώτη έκδοση που υποστηρίζει το “pinching” για μεγέθυνση σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Το παραδοσιακό ζουμ στον Firefox προκαλεί την αναπροσαρμογή της σελίδας καθώς μεγεθύνει, ενώ το pinching στον Firefox 83 συμπεριφέρεται όπως συμβαίνει στο κινητό και αυξάνει μόνο το μέγεθος του περιεχομένου.

Το “Pinch zooming” υποστηρίζεται επί του παρόντος σε οθόνες αφής και touchpad σε επιτραπέζιους υπολογιστές Windows και Mac, με την υποστήριξη σε Linux να έχει επισημανθεί ως έργο σε εξέλιξη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS