ΑρχικήinetIntel: Απέκτησε την Cnvrg.io, μια πλατφόρμα διαχείρισης machine learning

Intel: Απέκτησε την Cnvrg.io, μια πλατφόρμα διαχείρισης machine learning

Η Intel συνεχίζει να ενισχύει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις για να αναπτύξει το machine learning και τις λειτουργίες AI. Σαν τελευταία κίνηση, η TechCrunch έμαθε ότι η γιγαντιαία εταιρεία απέκτησε την Cnvrg.io, μια ισραηλινή εταιρεία που έχει κατασκευάσει και λειτουργεί μια πλατφόρμα για τους επιστήμονες δεδομένων για την κατασκευή και τη λειτουργία μοντέλων μηχανικής μάθησης (machine learning), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση και παρακολούθηση πολλών μοντέλων και την εκτέλεση συγκρίσεων σε αυτά και την δημιουργία προτάσεων.

Η Intel επιβεβαίωσε με ένα σύντομο δελτίο τύπου. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αποκτήσει την Cnvrg», δήλωσε εκπρόσωπος. “Η Cnvrg θα είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία από την Intel και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους υπάρχοντες και τους μελλοντικούς πελάτες της.” Σε αυτούς τους πελάτες περιλαμβάνονται οι Lightricks, ST Unitas και Playtika.

Cnvrg.io Intel

Η Intel δεν έχει αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, ούτε ποιος από την startup θα προσχωρήσει στην Intel. Η Cnvrg.io, συνιδρυμένη από τους Yochay Ettun (CEO) και Leah Forkosh Kolben, είχε συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Hanaco Venture Capital και Jerusalem Venture Partners, και το PitchBook εκτιμά ότι εκτιμήθηκε σε περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια.

Μόλις πριν από μια εβδομάδα η Intel έκανε άλλη μια εξαγορά για να ενισχύσει την επιχειρηματική της τεχνολογία AI, επίσης στον τομέα της μοντελοποίησης μηχανικής μάθησης: απέκτησε την SigOpt, η οποία έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα βελτιστοποίησης για να εκτελέσει μοντέλα και προσομοιώσεις μηχανικής μάθησης (machine learning).

Η πλατφόρμα της Cnvrg.io λειτουργεί σε περιβάλλοντα εσωτερικού χώρου, cloud και υβριδικά και διατίθεται σε πακέτα επί πληρωμή και δωρεάν (καλύψαμε την κυκλοφορία της δωρεάν υπηρεσίας, με την επωνυμία Core, πέρυσι). Ο ανταγωνισμός της είναι οι Databricks, Sagemaker και Dataiku, καθώς και μικρότερες επιχειρήσεις όπως η H2O.ai που είναι χτισμένες σε πλαίσια ανοιχτού κώδικα. Ο στόχος της Cnvrg είναι ότι παρέχει μια φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα για τους επιστήμονες δεδομένων, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην επινόηση αλγορίθμων και στη μέτρηση του τρόπου λειτουργίας τους, όχι στην κατασκευή ή τη συντήρηση της πλατφόρμας στην οποία δουλεύουν.

Παρόλο που η Intel δεν λέει πολλά για τη συμφωνία, φαίνεται ότι ισχύει η ίδια λογική με την εξαγορά της SigOpt που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα: η Intel επικεντρώθηκε εκ νέου στην επιχείρηση της γύρω από τα chips επόμενης γενιάς για να ανταγωνιστεί καλύτερα την Nvidia και τους μικρότερους παίκτες όπως το GraphCore. Επομένως, είναι λογικό να παρέχει/επενδύει σε εργαλεία AI για τους πελάτες, ειδικά σε υπηρεσίες που θα βοηθήσουν στον υπολογισμό των compute loads που θα τρέχουν σε αυτά τα chip.

Το 2019, η Intel ανέφερε ότι είχε έσοδα περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ελπίζει ότι οι εξαγορές της θα βοηθήσουν στην αύξηση της δραστηριότητας σε αυτήν την επιχείρηση.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS