ΑρχικήinetΑνταγωνισμός μεταξύ Apple και Facebook για υπηρεσίες μηνυμάτων

Ανταγωνισμός μεταξύ Apple και Facebook για υπηρεσίες μηνυμάτων

Facebook “Πιστεύω ότι το μέλλον της επικοινωνίας θα μετατοπιστεί όλο και περισσότερο σε ιδιωτικές, κρυπτογραφημένες υπηρεσίες όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να είναι σίγουροι ότι οτιδήποτε λένε ο ένας στον άλλο παραμένει ασφαλές και ότι τα μηνύματα και το περιεχόμενό τους δεν θα παραμένουν αποθηκευμένα για πάντα”, δήλωσε ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, σε ένα blog post την περασμένη εβδομάδα, περιγράφοντας λεπτομερώς το μέλλον της πλατφόρμας που θα προσανατολίζεται στην ιδιωτικότητα. Αυτή η αλλαγή προέκυψε μετά από τα πολλά σκάνδαλα που αντιμετώπισε η εταιρεία σχετικά με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Αυτό σημαίνει ότι το Facebook θα ανταγωνιστεί με την Apple όπως ποτέ άλλοτε.

Το iMessage είναι ο “μεγαλύτερος ανταγωνιστής” του Facebook

Καθώς η ανάπτυξη του Facebook έχει επιβραδυνθεί τα τελευταία τρίμηνα, η εταιρεία στρέφεται προς το κομμάτι της ανταλλαγής μηνυμάτων. “Σήμερα βλέπουμε ότι τα προσωπικά μηνύματα, τα stories και οι μικρές ομάδες είναι μακράν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές online επικοινωνίας”, γράφει ο Zuckerberg. Το Facebook είχε ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα όσον αφορά στην ανταλλαγή μηνυμάτων, με την απόκτηση του WhatsApp το 2014. Αλλά το Facebook έχει αγωνιστεί για να αυξήσει τα έσοδα από την εφαρμογή WhatsApp, το οποίο είναι απαραίτητο για να δικαιολογήσει το υπερβολικό ποσό που κατέβαλε.

Ταυτόχρονα, το Facebook σχεδιάζει να ενοποιήσει όλες τις επιμέρους υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων του:  Messenger, WhatsApp, Instagram Direct. Η ενοποίηση όλων αυτών των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων “πρόκειται να αποτελέσει ένα μακροπρόθεσμο έργο” το οποίο πιθανότατα θα υλοποιηθεί το 2020 ή αργότερα.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι τον Οκτώβριο, ο Zuckerberg δήλωσε ότι “ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας είναι το iMessage”. Σε αγορές όπου το iPhone κυριαρχεί, όπως είναι οι Η.Π.Α., το Facebook αντιμετωπίζει δυσκολίες στην είσοδο των καταναλωτών σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μηνυμάτων του, δεδομένου ότι το iMessage υπάρχει  ως προεπιλεγμένη εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων. “Σε χώρες όπου υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ του iOS και του Android, σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης δηλαδή, οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν τις υπηρεσίες μας”, πρόσθεσε ο Zuckerberg.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple προσπαθεί να αναπτύξει τον τομέα των υπηρεσιών της και να τις μεταφέρει σε άλλες πλατφόρμες. Ο κατασκευαστής Mac προϊόντων επικεντρώθηκε κυρίως στο να φέρει την υπηρεσία Apple Music σε άλλες πλατφόρμες. Είναι από καιρό διαθέσιμη στο Android.

Το iMessage περιλαμβάνει τώρα το Business Chat, συνδέοντας τους καταναλωτές με εταιρείες έναντι αμοιβής. Υπάρχουν πληρωμές peer-to-peer (P2P), οι οποίες δεν δημιουργούν έσοδα για την Apple αλλά προωθούν την υιοθέτηση του Apple Pay και την αναγνώριση της μάρκας. Το iMessage έχει γίνει μια επέκταση του App Store. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν αυτοκόλλητα και άλλα στοιχεία.

Η Apple θα μπορούσε να φέρει το iMessage στο Android, το οποίο θα βοηθούσε στην ανάπτυξη των υπηρεσιών της και θα μπορούσε ενδεχομένως να προτρέψει τους χρήστες να μεταβούν στο iOS, υπονομεύοντας ταυτόχρονα την επικείμενη εστίαση του Facebook στην ιδωτικότητα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS