ΑρχικήUpdatesWindows 10: Η Microsoft βελτιώνει τα release notes

Windows 10: Η Microsoft βελτιώνει τα release notes

Πολλοί χρήστες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα release notes των Windows της Microsoft, αλλά αυτοί που ασχολούνται δίνουν ιδιαίτερη προσοχή.

Για τους χρήστες που βασίζονται σε πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, η εταιρεία ετοιμάζει βελτιώσεις στα release notes των Windows, στις σελίδες ιστορικού ενημερώσεων των Windows και στα ενημερωτικά άρθρα.

Microsoft Windows 10

Αντικατοπτρίζοντας την αλλαγή της Microsoft στο πακέτο του Microsoft 365 για Windows 10, Office 365 και εργαλεία διαχείρισης, η Microsoft συγχωνεύει τους ιστότοπους support.office.com και support.microsoft.com σε έναν ενοποιημένο ιστότοπο υποστήριξης.

Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να βρίσκουν υποστήριξη και να αντιμετωπίζουν πιο εύκολα πόρους για το Microsoft 365 όταν χρησιμοποιούν μια μηχανή αναζήτησης, σύμφωνα με τη Microsoft. Επιπλέον, η ενοποίηση των δύο ιστότοπων βοηθά τη Micrοsoft στο να δημοσιεύει γρήγορα τα νέα άρθρα και να ενημερώνει τα υπάρχοντα.

Αυτές οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες, λέει η εταιρεία.

Η Microsοft αναδιαμορφώνει επίσης τη δομή των διευθύνσεων URL για τα release notes των Windows 10, δίνοντας στον αριθμό KB του άρθρου μια πιο εμφανή θέση στη διεύθυνση URL και στην ίδια τη σελίδα.

Αυτή η αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο σελίδων με τίτλους παρόμοιας εμφάνισης και να διευκολύνουν την αναζήτηση άρθρων υποστήριξης με τον αριθμό KB ID.

Microsoft Windows 10

Όπως σημειώνει η Microsοft, η υπάρχουσα δομή των διευθύνσεων URL περιλαμβάνει επίσης το KB ID που οι χρήστες μπορούν να αντιγράψουν από τη γραμμή διευθύνσεων και να προσαρτήσουν στο root URL, https://support.microsoft.com/help. Ωστόσο, μερικές φορές τα KB ID δεν αναφέρονται στο άρθρο και εμφανίζονται μόνο στη διεύθυνση URL. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πιο δύσκολο να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης για να βρείτε ένα άρθρο με KB ID.

Οι release notes σελίδες των Windows 10 υποστηρίζουν προς το παρόν μόνο την κοινή χρήση άρθρων μέσω email. Η Micrοsoft ενημερώνει τις επιλογές κοινής χρήσης για να συμπεριλάβει το Facebook και το LinkedIn. Τα “share controls” θα βρίσκονται στο κάτω μέρος της κάθε σελίδας.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην τρέχουσα στρατηγική περιεχομένου του release note της Microsoft, η οποία περιλαμβάνει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, “non-security ενημερώσεις” (Preview releases) και ενημερώσεις εκτός ζώνης (OOB releases).

Επίσης, τροποποιεί τη μορφοποίηση, το user interface και τον τύπο των διαθέσιμων metadata, τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι admins για να οργανώσουν την υποστήριξη της Microsοft και τα release notes.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS