ΑρχικήinetΤο Facebook θα σταματήσει προσωρινά τις πολιτικές διαφημίσεις στις ΗΠΑ

Το Facebook θα σταματήσει προσωρινά τις πολιτικές διαφημίσεις στις ΗΠΑ

Το Facebook ανέφερε ότι σκοπεύει να αναστείλει προσωρινά όλες τις πολιτικές διαφημίσεις, μια κίνηση που ανέφερε η εταιρεία ότι έχει σκοπό να περιορίσει τη σύγχυση, την παραπληροφόρηση και την κατάχρηση των υπηρεσιών της τις ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα αφαιρέσει τις δημοσκοπήσεις όταν αυτές οι δημοσιεύσεις χρησιμοποιούν στρατιωτική ή εκφοβιστικές προτάσεις/εκφράσεις. Τα στελέχη δήλωσαν ότι η πολιτική ισχύει για όλους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Trump και άλλων αξιωματούχων. Ο Trump έχει ζητήσει από τους ανθρώπους να συμμετάσχουν στις δημοσκοπήσεις, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής συζήτησης, και ο γιος του προέδρου Donald Trump Jr. εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση τον προηγούμενο μήνα, προτρέποντας τους ανθρώπους να «υπερασπιστούν την ψήφο τους» και να συμμετάσχουν σε έναν «στρατό» για να προστατεύσουν τις εκλογές.

facebook

Στελέχη του Facebook δήλωσαν ότι τέτοιες εκφράσεις, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων «στρατός» και «μάχη» θα απαγορευόταν στο μέλλον, αλλά η διαφήμιση δεν θα καταργηθεί προς το παρόν.

Οι κινήσεις του Facebook έρχονται αντιμέτωπες με την κριτική που αναφέρει ότι η εταιρεία επιτρέπει την παραπληροφόρηση και τις εκφοβιστικές εκφράσεις από πολιτικούς και ότι η πολιτική της να μην ελέγχει τις πολιτικές διαφημίσεις έχει δημιουργήσει ένα κενό για παραπληροφόρηση που έχει αξιοποιηθεί επανειλημμένα. Η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι θα αναστείλει την προβολή νέων πολιτικών διαφημίσεων την εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αλλά θα επιτρέψει τη συνέχιση της προβολής διαφημίσεων που έχουν εγκριθεί στο παρελθόν.

Φαίνεται όμως ότι το Facebook καθυστερεί να επιβάλει και να αλλάξει τις πολιτικές του για να προσαρμοστεί σε μια μεταβαλλόμενη πολιτική πραγματικότητα στην οποία οι κανόνες του συχνά παραβιάζονται.

Ο Trump αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι η μετάβαση εξουσίας θα είναι ειρηνική. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει ή εξετάσει σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να διεξαχθούν οι εκλογές, συμπεριλαμβανομένου του εάν ο Trump ή άλλοι πολιτικοί αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής ασφαλείας του Facebook, Nathaniel Gleicher, σε συνέντευξή του.

Για την αντιμετώπιση αυτής της πιθανότητας, η εταιρεία δήλωσε ότι θα στείλει ειδοποιήσεις το βράδυ των εκλογών στο Facebook και το Instagram για να κοινοποιήσουν τα τελευταία αποτελέσματα, σε συνεργασία με το Reuters. Εάν ένας υποψήφιος Πρόεδρος ή κόμμα δηλώσει πρόωρα τη νίκη, η εταιρεία θα τοποθετήσει ετικέτες σε δημοσιεύσεις που θα αναφέρουν ότι η καταμέτρηση είναι σε εξέλιξη ή θα επισημαίνει το post με το όνομα του νικητή.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία» για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, δήλωσε ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος του Facebook για την ακεραιότητα. “Θεωρήσαμε σκόπιμο να εισαγάγουμε αυτά τα νέα μέτρα καθώς προχωράμε στο τελικό στάδιο των εκλογών.”

Το Facebook δεν ανέφερε για πόσο καιρό θα συνεχίσει να αναστέλλει τις διαφημίσεις, αλλά σε ένα εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό πωλήσεων που έλαβε η Washington Post, τα στελέχη ανέθεσαν στο προσωπικό να πει στους διαφημιστές ότι η απαγόρευση θα διαρκούσε μια εβδομάδα.

Το Twitter έχει επίσης προετοιμαστεί εκτενώς για τις εκλογές. Η εταιρεία έχει διερευνήσει σχεδόν δώδεκα σενάρια ξένης και εγχώριας παραπληροφόρησης για το βράδυ των εκλογών και την εβδομάδα μετά την ημέρα των εκλογών. Αυτός ο προγραμματισμός περιλαμβάνει σενάρια όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να αποτρέψουν τους άλλους από το να ψηφίσουν λέγοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ουρές στα εκλογικά κέντρα, και ένα σενάριο στο οποίο μια “ξένη δύναμη” χακάρει τις πληροφορίες των εκλογών και τις διαρρέει στα social media. Η εταιρεία έχει απαγορεύσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις και έχει αφαιρέσει ή προσθέσει ετικέτες προειδοποίησης σε πολλά tweets που παραβιάζουν τους κανόνες της για την καταπολέμηση της καταστολής των ψηφοφόρων και των εκλογικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 14 από τον Πρόεδρο Trump.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS