ΑρχικήyoutubeΗ Mercedes-Benz μας αποκαλύπτει το νέο ηλεκτροκίνητο Vision EQXX

Η Mercedes-Benz μας αποκαλύπτει το νέο ηλεκτροκίνητο Vision EQXX

Η Mercedes-Benz μας αποκαλύπτει ένα νέο υπερ-αποδοτικό concept στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Vision EQXX, το οποίο μπορεί να καλύψει μια απόσταση άνω των 1.200 χλμ με μία μόνο φόρτιση.

Στην τελευταία ενημέρωση της Daimler Group για την πορεία και τα σχέδια της εταιρείας, ο διάσημος κατασκευαστής αυτοκινήτων παρουσίασε ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα για να αναπτύξει «ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεγαλύτερων αποστάσεων και υψηλότερης απόδοσης».

Ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz, Markus Schafer, σχολίασε:

«Έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα μηχανικών για να αναλάβουν ένα εξαιρετικό έργο: να κατασκευάσουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεγαλύτερων αποστάσεων και υψηλότερης απόδοσης που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό είναι ένα σοβαρό έργο, το οποίο θα χρησιμοποιήσει τις τεχνολογίες της επόμενης γενιάς. Σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε τις γνώσεις που θα λάβουμε από αυτο το project στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων παραγωγής.»

Η εταιρεία φρόντισε να δημοσιεύσει σχετικές φωτογραφίες για το Mercedes-Benz Vision EQXX διατηρώντας παράλληλα το απαραίτητο μυστήριο γύρω απο το project.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι το ηλεκτρικό όχημα θα μπορεί να ταξιδεύει από το Πεκίνο στη Σαγκάη, ένα ταξίδι που καλύπτει περίπου 1.200 χλμ., με μία μόνο φόρτιση.

Αυτή η απίστευτη απόσταση θα επιτευχθεί μέσω βελτιώσεων στην αποτελεσματικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και όχι μόνο με την προσθήκη μιας μεγαλύτερης μπαταρίας.

Η Daimler σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και κατόπιν χρήση αυτών των τεχνολογιών στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Ενώ το Vision EQXX είναι ένα τεχνολογικό project, αναμένεται να οδηγήσει σε καινοτομίες που γρήγορα θα χρησιμοποιηθούν σε αυτοκίνητα παραγωγής.

Mercedes-Benz Vision EQXX

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι ο όμιλος Mercedes-Benz F1 HPP στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζεται επίσης πάνω στο συγκεκριμένο project δηλώνοντας:

«Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε το επόμενο συναρπαστικό βήμα στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων σήμερα, με το πρόγραμμα τεχνολογίας Vision EQXX. Ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό όχημα με εντυπωσιακή απόδοση. Η Mercedes-Benz ανέθεσε στους μηχανικούς της να ξεπεράσουν τα όρια της ηλεκτρικής απόδοσης και εμβέλειας, με μια διαλειτουργική, διεπιστημονική ομάδα που εδρεύει στη Στουτγκάρδη, υποστηριζόμενη από ειδικούς από τον όμιλο Mercedes-Benz F1 HPP στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι διαθέτουν την εμπειρία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και την ταχύτητα ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που απαιτείται στον συγκεκριμένο κλάδο.»

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα το πότε σκοπεύει να παρουσιάσει το ηλεκτρικό πρωτότυπο Vision EQXX.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS