ΑρχικήinetFord: Οι υπάλληλοι ζητούν να διακοπεί η παροχή αστυνομικών οχημάτων!

Ford: Οι υπάλληλοι ζητούν να διακοπεί η παροχή αστυνομικών οχημάτων!

Οι υπάλληλοι της Ford ζήτησαν από την ηγεσία της εταιρείας να σταματήσει να κατασκευάζει και να πωλεί αστυνομικά οχήματα. Ο λόγος για τον οποίο προέβησαν σε αυτή την κίνηση, συνδέεται με τα πολυάριθμα περιστατικά φυλετικών διακρίσεων και αστυνομικής βίας που έχουν επανειλημμένως σημειωθεί σε διάφορες χώρες και κυρίως στις ΗΠΑ, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd από έναν “λευκό” αστυνομικό.

ρατσισμός-διαδηλώσεις-αστυνομικά οχήματα

Ο CEO της Ford, Jim Hackett, απάντησε στους υπαλλήλους της εταιρείας, με μια επιστολή, ότι αδιαμφισβήτητα το Ford Police Interceptor βοηθά τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους, επισημαίνοντας πως η εταιρεία θα συνεχίσει αυτή της την επιχείρηση.


Η Ford είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ όσον αφορά την κατασκευή και πώληση ειδικά σχεδιασμένων οχημάτων για την αστυνομία, που αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα της αγοράς. Αν και δεν αποτελεί μεγάλη πηγή των ετήσιων εσόδων της εταιρείας (περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019), η Ford έχει από καιρό υποστηρίξει ότι η συνολική της γκάμα επωφελείται από νέες τεχνολογίες που δοκιμάζονται στα αστυνομικά οχήματα, όπως για παράδειγμα υβριδικά ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης.

Ford υπάλληλοι

Οι εθνικές διαμαρτυρίες, ωστόσο, έχουν εμπνεύσει ορισμένους υπαλλήλους της Ford να επανεξετάσουν τη σχέση της εταιρείας με την αστυνομία. Το ζήτημα τέθηκε σε πρόσφατα meeting της εταιρείας και τώρα οι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται “μαύροι” εργαζόμενοι που ανήκουν στην ομάδα πόρων υπαλλήλων του Ford Ancestry Network (FAAN), κυκλοφόρησαν μια επιστολή με την οποία ζητούσαν από την εταιρεία να σταματήσει την ανάπτυξη, την παραγωγή και την πώληση όλων των προϊόντων και των οχημάτων που προορίζονται για την αστυνομία. Πολλοί υπάλληλοι έχουν έκτοτε υπογράψει την επιστολή, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός, και θέλουν η εταιρεία να προβεί σε κάποια ενέργεια μέχρι τις 15 Ιουλίου.


Τα ασταμάτητα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, προκάλεσαν προβληματισμό και αλλαγές σε ορισμένες βιομηχανίες, και ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας. Για παράδειγμα, το Nextdoor διέκοψε ένα πρόγραμμα που επέτρεπε στους χρήστες να προωθούν δημοσιεύσεις στην αστυνομία. Παράλληλα, η Amazon ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να επιτρέπει στην αστυνομία να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της για ένα χρόνο, το ίδιο και η Microsoft. Όλα αυτά προέκυψαν αφότου οι εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας αντιτέθηκαν τον τελευταίο χρόνο στις συμβάσεις των εταιρειών τους με κυβερνητικούς φορείς.


Όμως δεν συνέβη το ίδιο και με τη βιομηχανία μεταφορών, με εξαίρεση εταιρείες ποδηλάτων, οι οποίες είναι διαχωρισμένες ως προς αυτό το θέμα, παρόλο που μερικά από τα πιο φρικτά βίντεο που έγιναν viral τους τελευταίους δύο μήνες, έδειχναν αστυνομικά οχήματα της Ford να κυνηγούν διαδηλωτές.
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι υπάλληλοι της Ford υποστηρίζουν τώρα ότι η εταιρεία πρέπει να διακόψει τη σχέση της με την αστυνομία, τονίζοντας πως δεν μπορούν να αγωνίζονται για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού και την ίδια στιγμή να υποστηρίζουν και να ενισχύουν τα ίδια τα συστήματα που διαπράττουν βία κατά των “μαύρων” Αμερικανών.

αστυνομικά οχήματα

Ανέφεραν, επίσης, πως τα οχήματα που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι υπάλληλοι της Ford έχουν χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την αστυνομική βαρβαρότητα και καταπίεση. Επεσήμαναν, ακόμη, πως ενώ πολλοί συμμετέχουν, υποστηρίζουν και προμηθεύουν την αστυνομία με καλές προθέσεις, αυτές οι ρατσιστικές πρακτικές αστυνόμευσης που μαστίζουν την κοινωνία είναι ιστορικές και συστημικές. Εξήγησαν πως πρόκειται για μία ιστορία και ένα σύστημα που διαιωνίζεται από τη Ford εδώ και πάνω από 70 χρόνια, από τότε δηλαδή που η Ford παρουσίασε το πρώτο αστυνομικό πακέτο το 1950.
Ως αναμφισβήτητο μέρος αυτής της ιστορίας και του συστήματος, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως η εταιρεία έχει καθυστερήσει πολύ να σκεφτεί και να δράσει διαφορετικά για να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό.

Όταν ο Hackett αναφέρθηκε δημοσίως στις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, είπε ότι δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις και ότι η Ford δεν ενδιαφέρεται για επιφανειακές ενέργειες. Πρόσθεσε, ακόμη, πως είναι η στιγμή να ηγηθούν και να δεσμευτούν για τη δημιουργία μιας δίκαιης κουλτούρας που αξίζει στους υπαλλήλους της εταιρείας. Ωστόσο, στην εσωτερική του επιστολή προς τους υπαλλήλους, ο Hackett υπερασπίστηκε την επιχείρηση της εταιρείας να κατασκευάζει οχήματα για την αστυνομία. Επιπλέον, υποστήριξε ότι τα αστυνομικά οχήματα, τα SUV και τα φορτηγά της Ford θα μπορούσαν να κάνουν τους αστυνομικούς πιο “ασφαλείς” και υπεύθυνους.

υπάλληλοι - αστυνομικά οχήματα

Ο Hackett εξήγησε πως τα ζητήματα που ανακύπτουν σχετικά με την αξιοπιστία των αστυνομικών, δεν έχουν καμία σχέση με τα οχήματα που αυτοί οδηγούν. Στην πραγματικότητα, τα πιο έξυπνα οχήματα της Ford μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για να βελτιώσουν την ικανότητα των αστυνομικών να προστατεύουν και να εξυπηρετούν, αλλά και να παρέχουν δεδομένα που μπορούν να κάνουν την αστυνομία πιο ασφαλή και υπεύθυνη. Ο Hackett σημείωσε επίσης ότι η κατάργηση των οχημάτων που κατασκευάζει η Ford ειδικά για την αστυνομία, θα έβλαπτε την ασφάλεια των αστυνομικών και θα τους εμπόδιζε να κάνουν την δουλειά τους. Συνέχισε λέγοντας πως, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις, τις νέες δυνατότητες και την ηγεσία της εταιρείας, θεωρεί ότι αυτές οι δυσάρεστες περιστάσεις προσφέρουν στη Ford μια ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία όχι μόνο να προβεί σε νέες καινοτόμες λύσεις, αλλά και να αξιοποιήσει τη μοναδική της θέση για να υποστηρίξει τον διάλογο και τη μεταρρύθμιση που απαιτείται για τη δημιουργία μίας ασφαλέστερης κοινότητας για όλους.


Ο Hackett έκλεισε την επιστολή του ευχαριστώντας τους υπαλλήλους που μίλησαν για αυτό το θέμα, αλλά ταυτόχρονα επεσήμανε ότι η Ford δεν θα αλλάξει πορεία. Ανέφερε πως εκτιμά τους ανθρώπους που του μιλούν για αυτό το ζήτημα, καθώς αυτό τον βοήθησε να συντάξει αυτή την επιστολή για να εξηγήσει γιατί η εταιρεία συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευσή της προς τις αστυνομικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS