ΑρχικήUpdatesΟ Microsoft Edge αποκτά έναν ενσωματωμένο password generator

Ο Microsoft Edge αποκτά έναν ενσωματωμένο password generator

Οι εκδόσεις Microsoft Edge Canary / Dev ενημερώνονται συχνά με νέες δυνατότητες που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό. Μία από αυτές τις δυνατότητες είναι ένας ενσωματωμένος password generator τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης όταν θέλετε να κάνετε εγγραφή σε έναν νέο διαδικτυακό λογαριασμό.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και το νέο χαρακτηριστικό της Microsoft θα διευκολύνει τη ζωή σας εάν δημιουργείτε συχνά διαδικτυακούς λογαριασμούς.

password generator

Ενώ μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε επεκτάσεις τρίτων για τη δημιουργία ασφαλών κωδικών πρόσβασης για τους νέους λογαριασμούς σας, το ενσωματωμένο εργαλείο password generator σάς επιτρέπει να ολοκληρώσετε το task σας χωρίς τη χρήση ενός password manager.

Στην τελευταία έκδοση των Microsoft Edge Dev και Canary, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δυνατότητα που ονομάζεται “Suggest strong passwords” για να δημιουργήσετε γρήγορα κωδικούς πρόσβασης.

Για να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης στον Edge, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1.Ανοίξτε τα Settings >  Profiles > Passwords.

2.Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Suggest strong passwords”.

Μόλις ενεργοποιηθεί, εάν ο Edge αναγνωρίσει ένα πεδίο κωδικού πρόσβασης και κάνετε κλικ στο πεδίο, το πρόγραμμα περιήγησης θα δημιουργήσει αυτόματα τον κωδικό πρόσβασης για εσάς. Επίσης θα έχετε την δυνατότητα να τον δείτε.

Στο τεστ του BleepingComputer, ο Microsoft Edge δυσκολεύτηκε να διακρίνει κάποια πεδία κωδικού πρόσβασης και να εμφανίσει το μήνυμα δημιουργίας password.

Για παράδειγμα, λειτούργησε καλά στην Google, στο Facebook, στο Target, στο Spotify και στο Instagram, αλλά απέτυχε να εμφανίσει τον password generator στην Amazon, στο Twitter ή ακόμα και στο Microsoft.com.

Δυστυχώς, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον νέο password generator της Edge, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης, πραγματοποιώντας σύνδεση στον λογαριασμό σας στην Microsoft.

Εδώ μπορείτε να βρείτε επιπλεόν tips τα οποία πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης χωρίς την χρήση ενός password generator.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS