ΑρχικήyoutubeΚάνναβη: Οι επιστήμονες την τροποποίησαν για να σκοτώσουν τον καρκίνο

Κάνναβη: Οι επιστήμονες την τροποποίησαν για να σκοτώσουν τον καρκίνο

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη, ειδικά η κανναβιδιόλη (CBD), είναι αποτελεσματικές στη θεραπεία των συμπτωμάτων πολλών μορφών καρκίνου. Αλλά τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί ενδεχομένως να θεραπεύσει την ασθένεια κάνοντας επίθεση σε καρκινικά κύτταρα.

Ο ερευνητής καρκίνου Matt Dun, του Πανεπιστημίου του Newcastle στην Αυστραλία, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια τριετή μελέτη που δείχνει ότι ένα συγκεκριμένο τροποποιημένο στέλεχος κάνναβης είναι καταστροφικό για ορισμένους τύπους καρκινικών κυττάρων, ενώ παραμένει αβλαβές στα κύτταρα του ανθρώπινου σώματος.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το Πανεπιστήμιο του Newcastle:

«Εργαστηριακές δοκιμές που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Newcastle και στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Hunter έδειξαν ότι μια τροποποιημένη μορφή φαρμακευτικής κάνναβης μπορεί να σκοτώσει ή να αναστείλει καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάσει τα φυσιολογικά κύτταρα, αποκαλύπτοντας τις δυνατότητες της ως θεραπεία και όχι απλώς ως φάρμακο ανακούφισης.»

Το εν λόγω στέλεχος, που ονομάστηκε Eve, τροποποιήθηκε ώστε να περιέχει λιγότερο από το 1% της αναμενόμενης ποσότητας «THC», την ένωση που σχετίζεται με τις ψυχοτρόπες ιδιότητες της κάνναβης, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ υψηλή ποσότητα CBD.

κάνναβη

Ο Dun και η ομάδα του συνεργάστηκαν με την Australian Natural Therapies Group (ANTG) για να αναπτύξουν το στέλεχος και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες δοκιμές για να προσδιορίσουν τις δυνατότητές του ως επεμβατικός παράγοντας στον καρκίνο. Σύμφωνα με τον Dun:

«Η ANTG ήθελε να το δοκιμάσω κατά του καρκίνου, οπότε αρχικά χρησιμοποιήσαμε κύτταρα λευχαιμίας και πραγματικά μείναμε έκπληκτοι από το πόσο ευαίσθητα ήταν. Ταυτόχρονα, η κάνναβη δεν σκότωσε φυσιολογικά κύτταρα του μυελού των οστών, ούτε φυσιολογικά υγιή ουδετερόφιλα (λευκά αιμοσφαίρια). Στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε ένας επιλεκτικός μηχανισμός που στόχευε τον καρκίνο και περάσαμε τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να βρούμε την απάντηση.»

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη δοκιμή του στελέχους σε άλλους τύπους καρκινικών κυττάρων με την ελπίδα να πεισθούν οι νομοθέτες σε όλο τον κόσμο και να λάβουν σοβαρά υπόψη τις δοκιμές κάνναβης. Μελέτες όπως αυτή που διενεργήθηκε είναι δύσκολο να διεξαχθούν σε μέρη όπου η κάνναβη εξακολουθεί να θεωρείται επικίνδυνο και παράνομο ναρκωτικό, όπως και στις Η.Π.Α. όπου παραμένει ταξινομημένο ως μια ουσία ίδιας επικινδυνότητας με την ηρωίνη.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS