ΑρχικήsecurityPromo.com hacked: Ενημερώστε άμεσα τα passwords!

Promo.com hacked: Ενημερώστε άμεσα τα passwords!

Μία παραβίαση ασφαλείας σε μια υπηρεσία τρίτου μέρους, η οποία οδήγησε στην διαρροή ορισμένων Slidely και Promo passwords, ανακαλύφθηκε στις 21 Ιουλίου 2020. Η Promo.com δήλωσε ότι σταμάτησε κάθε ύποπτη δραστηριότητα και ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα για να μάθει περισσότερα σχετικά με το συμβάν.

Promo.com hacked Promo passwords

Ποιες ενέργειες έκανε η εταιρεία

Η εταιρεία δήλωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των πελατών της και ότι έλαβε τις εξής δράσεις για την προστασία τους:

  • Έστειλε μια ενημέρωση με προτάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες.
  • Κατάργησε εντελώς την ευάλωτη υπηρεσία τρίτων.
  • Προσέλαβε μια κορυφαία εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία.
  • Ενισχύει συνεχώς τις διασφαλίσεις και τα συστήματα που ανιχνεύουν και αποτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών.

Ποιες πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν επηρεαστεί από αυτό το συμβάν;

Αρχικά η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν διέρρευσαν δεδομένα πιστωτικών καρτών ή στοιχεία χρέωσης, αφού δεν αποθηκεύει τέτοιου είδους πληροφορίες.

Τα εκτεθειμένα δεδομένα περιλαμβάνουν όνομα, επώνυμο, διεύθυνση email, διεύθυνση IP, κατά προσέγγιση τοποθεσία χρήστη βάσει της διεύθυνσης IP, φύλο, καθώς και κρυπτογραφημένο, κατακερματισμένο κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό Promo ή Slidely. Παρόλο που ο κωδικός πρόσβασης των λογαριασμών είχε κατακερματιστεί είναι πιθανό να αποκωδικοποιηθεί.

Επιπλέον ούτε η σύνδεση μέσω λογαριασμών κοινωνικών μέσων δεν επηρεάστηκε.

Είναι ασφαλές να συνεχίσει κάποιος να χρησιμοποιεί το λογαριασμό του στο Promo.com;

Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα και ενημέρωσε όλους τους πελάτες της που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί, προτείνοντας αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.

Τι πρέπει να κάνετε

Ως άμεσο προληπτικό μέτρο, θα ζητηθεί από τους πελάτες να αλλάξουν τα Promo passwords τουςς όταν συνδεθούν στον λογαριασμό τους.

Για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή, χρησιμοποιήστε αυτόν τον σύνδεσμο: https://promo.com/forgot και ακολουθήστε τα βήματα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο ή παρόμοιο κωδικό πρόσβασης και σε άλλους διαδικτυακούς λογαριασμούς, πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό για να προστατεύσετε αυτούς τους λογαριασμούς.

Για τη διευκόλυνσή σας, δείτε τις βέλτιστες πρακτικές εδώ Για να επικοινωνήσετε με την εταιρεία, μπορείτε να στείλετε email στο support@promo.com, για να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS