ΑρχικήinetSamsung Exynos: Θα τα δούμε σύντομα σε Windows PCs;

Samsung Exynos: Θα τα δούμε σύντομα σε Windows PCs;

Μετά τις καθυστερήσεις της Samsung για τους νέους επεξεργαστές Exynos για κινητά, φημολογείται ότι εργάζεται σε έναν επεξεργαστή Exynos για Windows PCs. Παρά τις αδυναμίες και τις άσχημες κριτικές, η εταιρεία συνεχίζει να προωθεί τους επεξεργαστές Exynos.

Samsung Exynos
Samsung Exynos: Θα τα δούμε σύντομα σε Windows PCs;

Ένας χρήστης του Twitter από την Αργεντινή δήλωσε ότι η Samsung εργάζεται σε ένα ARM chip, ​​ειδικό για υπολογιστές. Αυτό υποτίθεται ότι βασίζεται στο Exynos 1000 που θα μπορούσε να είναι το επόμενο μετά το Exynos 992 SoC, αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για αυτό.

Σύμφωνα με τις φήμες, οι επεξεργαστές θα μπορούσαν να ονομάζονται Exynos 1 ή 100, αλλά η Samsung έχει ήδη μια ονομασία 100 με το iT100 για συσκευές IoT, αλλά η ονομασία είναι απλώς μια αρχική εικασία αυτή τη στιγμή.

Επίσης, ενώ λέγεται ότι θα βασίζεται στο Exynos 1000, θα μπορούσε να βασιστεί στη διαδικασία EUV 5nm και να περιέχει τον πυρήνα CPU ARM Cortex-X1, που είναι μέρος του προγράμματος CXC.

Η ARM παρουσίασε πρόσφατα τον πυρήνα της CPU και υποσχέθηκε αύξηση της απόδοσης κατά 30% σε σύγκριση με τους παλαιότερους πυρήνες A77. Επίσης, σύμφωνα με την Sammobile, η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει μια έκδοση PC του Samsung Exynos 990 αλλά δεν είναι αρκετά σίγουρη για το chipset.

Τα Windows σε ARM έχουν ξεπεράσει τα στάδια των συζητήσεων αυτή τη στιγμή. Μερικά laptop είναι ήδη στην αγορά με στόχο να είναι αποδοτικά και «πάντα συνδεδεμένα» με υπολογιστές με συνδεσιμότητα LTE και 5G.

Παρά το ότι έχει προσαρμοστεί σε πλατφόρμες x86 και x64, τα Windows σε ARM είναι ακόμα δυνατά με την πάροδο του χρόνου, αν και η εξομοίωση είναι η προσωρινή λύση αυτή τη στιγμή. Η Microsoft έχει ήδη συνεργαστεί με την Qualcomm και οι φορητοί υπολογιστές όπως το πρώιμο Lenovo Mixx 630 (1ης γενιάς Windows 10 ARM με βάση το Snapdragon 835) και το Surface Pro X δείχνουν ότι τα Windows σε επεξεργαστές ARM έχουν μεγάλες δυνατότητες.

Samsung Exynos: Θα τα δούμε σύντομα σε Windows PCs;

Τα Exynos SoCs της δεν «βγαίνουν» έξω από τις συσκευές της εταιρείας συχνά. Αν και κατάφερε να κλείσει μια συμφωνία με τη Vivo για το S6 5G, για να χρησιμοποιήσει το Samsung Exynos 980 SoC, η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε άλλους για τους διαδόχους του.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στα κύρια θέματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι επεξεργαστές Exynos, όπως η χαμηλότερη απόδοση και η ισχύς, σε σύγκριση με ανταγωνιστές όπως η Qualcomm. Βέβαια, η Samsung θα μπορούσε να δοκιμάσει το SoC στα δικά της Galaxy Books πριν εξασφαλίσει μια συμφωνία με άλλους προμηθευτές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS