ΑρχικήinetAMD «Ryzen C7» SoC: Έρχεται και στα smartphones;

AMD «Ryzen C7» SoC: Έρχεται και στα smartphones;

Νέα διαρροή θέλει τον επεξεργαστή Ryzen C7, της AMD, να ενσωματώνεται και στα smartphones, προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία στα κινητά.

Οι επεξεργαστές Ryzen αύξησαν τη δημοτικότητα των AMD, καθώς παρέχουν και εξαιρετική απόδοση αλλά και αξία στους gamers και λάτρεις των υπολογιστών. Ίσως έχει έρθει, για την εταιρεία, η στιγμή να επεκταθεί στην αγορά των smartphones, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο.

AMD «Ryzen C7» SoC: Έρχεται και στα smartphones;
AMD «Ryzen C7» SoC: Θα έρθει και στα smartphones;

Η διαρροή προήρθε από tweet που εντοπίστηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του χρήστη @HansDeVriesNL, ο οποίος αποκάλυψε πληροφορίες για τον Ryzen C7 και την πιθανή κίνηση της εταιρείας. Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η AMD ενδέχεται να ετοιμάζει ένα Ryzen SoC για κινητά, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει ότι θα γίνει. Αν η φήμη αποδειχτεί αληθινή, θα μπορούσε να διαταράξει ολόκληρη την αγορά των Smartphones, ακριβώς όπως έχουν κάνει οι επεξεργαστές Ryzen για τους υπολογιστές.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα SoC, το Ryzen C7, το οποίο θα αποτελείται από δύο πυρήνες Gaugin Pro. Οι πυρήνες θα βασίζονται στους νέους Cortex X1 της ARM, οι οποίοι ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Οι X1 λειτουργούν με συχνότητα 3GHz, σε συνδυασμό με άλλους δύο, βασισμένους στους Cortex A78 συχνότητας 2.6GHz, και 4 βασισμένους στους, χαμηλής ισχύος, Cortex A55 συχνότητας 2GHZ.

AMD «Ryzen C7» SoC: Θα έρθει και στα smartphones;

Το πιο ενδιαφέρον σημείο, είναι ότι το chip φαίνεται να υποστηρίζει τα μοναδικά χαρακτηριστικά  γραφικών, βασισμένα σε RDNA, πάνω στα οποία συνεργάστηκαν οι AMD και Samsung, το 2019. Η κατασκευή τους έχει αποδειχτεί ότι έχει αυξήσει σημαντικά την ταχύτητα, από αυτή των Adreno 650 που είχαν κορυφαία smartphones όπως το Samsung Galaxy S20. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη για LPDDR5 RAM και την 2Κ ανάλυση των 144Hz, θα μετατρέψει τον Ryzen C7 σε «θηρίο».

Το νέο chip, Ryzen C7, φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί από TSMC, με κόμβο επεξεργασίας 5nm, και θα υποστηρίζει σύνδεση 5G χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο Mediatek 5G UltraSave Modem, με δυνατότητα για Dual Sim.

Μπορεί η AMD να μην είναι μια εταιρεία μεγάλου βεληνεκούς, ανταγωνίζεται όμως επάξια τους κολοσσούς των chip για smartphones, tablets και αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων είναι και οι Qualcomm, Samsung, Mediatek.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS