ΑρχικήinetΣτρατός ΗΠΑ: Τέλος το streaming στο Twitch λόγω κριτικών για λογοκρισία!

Στρατός ΗΠΑ: Τέλος το streaming στο Twitch λόγω κριτικών για λογοκρισία!

Ο στρατός των ΗΠΑ σταματά το streaming βιντεοπαιχνιδιών στο Twitch, καθώς του ασκήθηκε κριτική για λογοκρισία. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός στρατός έχει εδώ και λίγο καιρό το δικό του κανάλι στο Twitch. Έτσι, πολλοί χρήστες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις αναφορικά με εγκλήματα πολέμου, κάτι που όμως είχε ως αποτέλεσμα να δεχτούν mute ή ban. Αυτό το γεγονός φυσικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.


Η παύση ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τον σύμβουλο αθλητισμού Rod “Slasher” Breslau, ο οποίος δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός σταματά το streaming, την κοινωνική δραστηριότητα και τη συμμετοχή στον επερχόμενο διαγωνισμό Twitch Rivals. Ο Breslau ανέφερε ότι δεν υπάρχει επίσημο χρονικό πλαίσιο για την επιστροφή και ότι το Twitch δεν έχει ακυρώσει τις επίσημες συνεργασίες του με τις ομάδες esports του Στρατού των ΗΠΑ και του Ναυτικού.

Twitch-streaming-στρατός ΗΠΑ

Ένας εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τα νέα στο GameSpot. Ειδικότερα, ανέφερε πως ο στρατός σταματά το streaming για να ελέγξει τις εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες της συγκεκριμένης πλατφόρμας, για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αναφορικά με τους συμμετέχοντες, πριν συνεχίσει το streaming. Πρόσθεσε, ακόμη, πως οι πολιτικές και οι διαδικασίες που αναφέρονται, περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο οι στρατιωτικοί streamers χειρίζονται την κριτική στο κανάλι τους. Streamers από τον αμερικανικό στρατό και το ναυτικό έχουν απαγορεύσει στους θεατές να ρωτούν για τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ και να τους ζητούν να πουν πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν τον Eddie Gallagher, πρώην βατραχάνθρωπο που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου, αφού λέγεται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν 17χρονο αιχμάλωτο και στη συνέχεια πόζαρε δίπλα στο πτώμα. Ωστόσο, ο Gallagher αθωώθηκε αργότερα για τις περισσότερες κατηγορίες, ύστερα από παρέμβαση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.


Δικηγόροι που προασπίζονται τα πολιτικά δικαιώματα σχολίασαν το περιστατικό, επισημαίνοντας πως παρά το γεγονός ότι οι Twitch streamers είναι γενικά ελεύθεροι να ελέγχουν τα κανάλια τους, όπως εκείνοι κρίνουν, ο στρατός των ΗΠΑ είναι ένα σκέλος της κυβέρνησης και πρέπει να υπακούει σε διαφορετικούς κανόνες. Πρόσθεσαν, επίσης, πως ένα streaming βιντεοπαιχνιδιών θεωρείται ανοιχτό φόρουμ για συζήτηση, επομένως ο στρατός πρέπει να υποστηρίζει την ελευθερία του λόγου. Ο στρατός και το ναυτικό των ΗΠΑ δεν μπορούν να διαγράφουν σχόλια ή να απαγορεύουν σε άτομα να θέτουν ερωτήματα σχετικά με τέτοια ζητήματα, δήλωσε η Katie Fallow, ανώτερη δικηγόρος στο Knight First Amendment Institute.

Twitch-streaming-στρατός ΗΠΑ

Από την άλλη μεριά, ο στρατός υποστηρίζει ότι οι ερωτήσεις σχετικά με τα εγκλήματα πολέμου αποτελούν παρενόχληση και, κατά συνέπεια, παραβιάζουν τους όρους υπηρεσίας του Twitch. Επιπλέον, ο στρατός μπλόκαρε τον όρο “εγκλήματα πολέμου” στο κανάλι του Twitch, αφότου ανακάλυψε ότι αυτό θα χρησιμοποιούταν εναντίον του και όχι από λογοκρισία, δήλωσε η Kelli Bland, εκπρόσωπος του στρατού, στους New York Times. Ακολουθώντας τις οδηγίες και τις πολιτικές που έθεσε το Twitch, η ομάδα eSports του στρατού των ΗΠΑ απαγόρευσε έναν χρήστη επειδή χρησιμοποίησε λεξιλόγιο με το οποίο προσέβαλε και μείωνε τον στρατό. Οι άνθρωποι του καναλιού πήραν θέση για την κριτική που ασκήθηκε στο στρατό για λογοκρισία, και τόνισαν πως όσοι τιμωρήθηκαν παραβίασαν τους όρους χρήσης της πλατφόρμας.

Εκτός από τις κατηγορίες για λογοκρισία, ο αμερικανικός στρατός κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ψεύτικα δώρα για να ωθήσει τους θεατές του προς τις σελίδες προσλήψεων. Η νεότερη βουλευτής στην ιστορία του Κογκρέσου, Alexandria Ocasio-Cortez, θέλει να περάσει μέτρο ώστε να μην επιτρέπεται στον στρατό να προσπαθεί να βρει υποψήφιους μέσω των video games. Το Vice αναφέρει πως ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ώστε να μην επιτρέπεται στον στρατό να χρησιμοποιεί κρατικά κονδύλια για να μένει ενεργός στο Twitch ή σε οποιοδήποτε άλλο video game, esport ή πλατφόρμα live streaming. Δεν είναι, ωστόσο, σίγουρο ότι η τροπολογία θα επιβιώσει από τη διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου, η οποία θα πρέπει να περάσει τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία πριν καταστεί νόμος. Η Ocasio-Cortez δήλωσε στο Motherboard ότι είναι απίστευτα ανεύθυνο από μέρους του στρατού και του ναυτικού να στρατολογούν νέους και παιδιά μέσω πλατφορμών live streaming. Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι, και η απόφαση του Ναυτικού Σώματος να μην εμπλακεί σε αυτό το εργαλείο πρόσληψης θα πρέπει να αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τους άλλους κλάδους του στρατού, ώστε να σταματήσουν αυτήν την πρακτική.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS