ΑρχικήinetΗ TSMC σταματάει να προμηθεύει την Huawei σε 2 μήνες!

Η TSMC σταματάει να προμηθεύει την Huawei σε 2 μήνες!

Η νομοθεσία της Αμερικής κατά της Huawei έχει επεκταθεί, από το κλείσιμο της εταιρείας στις ΗΠΑ, στην αποκοπή της από τα TSMC chips.

huawei tsmc
Η TSMC σταματάει να προμηθεύει την Huawei σε 2 μήνες!

Ένας νόμος που θεσπίστηκε πρόσφατα απαιτεί από οποιαδήποτε εταιρεία που χρησιμοποιεί Αμερικανικά εργαλεία ή σχέδια, να υποβάλει αίτηση για άδεια πώλησης στη Huawei, και φαίνεται αυτή η νομοθεσία να επεκτείνεται στην πολυεθνική TSMC. Η βιομηχανία της Ταϊβάν είχε κατασκευάσει προηγουμένως την πλειονότητα των επεξεργαστών και του εξοπλισμού δικτύου που χρησιμοποιούσε έως τώρα η εταιρεία.

Ο πρόεδρος της TSMC, Mark Liu, ανακοίνωσε σε συνέδριο επενδυτών ότι η TSMC σέβεται τη νέα Aμερικανική νομοθεσία και δεν έλαβε νέες παραγγελίες από την Huawei μετά τις 15 Μαΐου. Η τελευταία αποστολή τους στην εταιρεία θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Δεν είπε εάν η TSMC θα υποβάλει αίτηση για άδεια, αλλά φάνηκε ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει πελάτες για το προηγούμενο τμήμα παραγωγής.

Η TSMC αναμένει ότι η νέα απόφαση για την Huawei δε θα τους προκαλέσει μεγάλη ζημιά, ενώ η ανάπτυξη τεχνολογιών 7nm, 5nm και 3nm έφερε πολλούς ανυπόμονους νέους πελάτες. Η AMD και η Nvidia θα εφοδιαστούν με μεγάλες παρτίδες επερχόμενων προϊόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple ενδιαφέρεται επίσης να συνεργαστεί με την TSMC, για την κατασκευή προϊόντων ARM για Mac. Και παρόλο που οι πωλήσεις κινητής τηλεφωνίας είναι μειωμένες, η ανάγκη για ακριβό εξοπλισμό 5G αναμένεται να αυξήσει και τις πωλήσεις σε αυτόν τον τομέα.

H κατάσταση για την Ηuawei όμως δεν είναι τόσο ρόδινη. Η TSMC κατασκευάζει εξοπλισμό αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων για τη συγκεκριμένη εταιρεία κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργαστών Kirin που υπάρχουν σε όλα τα smartphone τους. Η Huawei έχει πολύ λίγες εναλλακτικές στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί για την κατασκευή επεξεργαστών, επειδή έχει την ίδια απόκλειση από την Intel, τη Samsung και τη GlobalFoundries. Εάν καμία από αυτές τις εταιρείες δεν καταφέρει να αποκτήσει άδεια, η εταιρεία θα πρέπει να βασιστεί σε μικρότερες Κινέζικες επιχειρήσεις που είναι πιθανό, στο άμεσο μέλλον, να αγωνιστούν να καλύψουν τις εξελιγμένες απαιτήσεις των μεγαλύτερων ανταγωνιστών.

Η TSMC σταματάει να προμηθεύει την Huawei σε 2 μήνες!

Τον Μάιο, αποκαλύφθηκε ότι η Huawei είχε ξοδέψει $23 δισεκατομμύρια σε αποθέματα «βασικών στοιχείων», που εμπεριείχαν τεράστιο αριθμό επεξεργαστών και άλλου είδους chips. Πιθανότατα θα έχει αρκετό εξοπλισμό ώστε να συνεχίσει τις πωλήσεις για ένα ή δύο χρόνια ακόμα. Εάν δε βρουν λύση μέχρι τότε, τα κέρδη τους θα αρχίσουν να μειώνονται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS