ΑρχικήinetΟ Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το pc του με επεξεργαστής της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με την κυκλοφορία της σειράς Ryzen όμως, η AMD “αναβαθμίστηκε”. Με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς των Ryzen επεξεργαστών, πολλοί από τους χρήστες ήταν έτοιμοι να πουν αντίο στην Intel. Ακόμα και οι πιο “φανατικοί” άρχισαν να αλλάζουν γνώμη και να στρέφονται στην AMD. Ένα παράδειγμα αποτελεί ο Linus Torvalds, γνωστός και ως Πατέρας του Linux”.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του νέου Linux Kernel 5.7 RC7, o Linus Torvalds ανέφερε, πως για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 15 χρόνια, “απαρνείται” την Intel και χρησιμοποιεί τον AMD Threadripper 3970x για τον υπολογιστή του. Αν και δεν ανακοίνωσε τον προηγούμενο επεξεργαστή που χρησιμοποιούσε, ο Torvalds είπε ότι μετά την αναβάθμιση του συστήματός του, τα “allmodconfing” test builds τρέχουν τρεις φορές γρηγορότερα.

Ο επεξεργαστής Ryzen Threadripper 3970x περιέχει 32 πυρήνες και 64 threads. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό πυρήνων, ο επεξεργαστής εντυπωσιάζει και με την συχνότητα του, η οποία καθορίζεται στα 3.7GHz για το base clock, και στα 4.5GHz για το boost clock. Επιπλέον, Ο Threadripper 3970x περιέχει και 128MB L3 cache μνήμη.

Εκτός από τον Tovalds, υπάρχουν κι άλλοι διάσημοι fans της Intel, που πλέον προτιμούν τα προϊόντα της AMD. Ένας από αυτούς είναι ο Linus Sebastian, δημιουργός του καναλιού Linus Tech Tips στο YouTube. Αν και χρησιμοποιεί προϊόντα της Intel ακόμα, o ίδιος αναφέρει την AMD όλο και πιο συχνά στα videos του.

Linus Torvalds

Μετά την κυκλοφορία των τελευταίων Ryzen επεξεργαστών, η Intel ήλπιζε να βελτιώσει την κατάστασή της, με την κυκλοφορία των Comet Lake επεξεργαστών. Όμως, ενώ αρκετοί από εμάς θεωρούσαν τον Core i9-10900K ως καλή επιλογή, έγινε γνωστό, ότι ο φθηνότερος Ryzen 9 3900X ήταν ταχύτερος στις περισσότερες εφαρμογές. Παρόμοιο συμπέρασμα βγήκε και κατά τη σύγκριση του Core i7-10700K με τον Ryzen 7 3700X και τον Ryzen 9 3900X.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS