ΑρχικήinetΕναλλακτική του TikTok θα κυκλοφορήσει από την ZEE5

Εναλλακτική του TikTok θα κυκλοφορήσει από την ZEE5

Η ZEE5, μία από τις πιο διάσημες πλατφόρμες OTT στην Ινδία, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική εφαρμογή του TikTok.

ZEE5

Προς το παρόν η εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και αναμένεται ότι θα φτάσει στο Google Play store στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της εταιρείας, το κύριο μέλημά της για την εφαρμογή θα είναι η ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της. Η πλατφόρμα ξεκαθάρισε επίσης ότι πρόκειται για ένα αυτόνομο έργο.

Επί του παρόντος, η ZEE5 διαθέτει μια βάση χρηστών άνω των 150 εκατομμυρίων ατόμων. Αυτό σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την εφαρμογή να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Η κίνηση αυτή της ZEE5, έρχεται σε μία εποχή που στην Ινδία επικρατεί ένα ιδιαίτερα αντι-Κινεζικό αίσθημα. Πρόσφατα μάλιστα οι αρχές πληροφοριών της χώρας προέτρεψαν τους πολίτες και την κυβέρνηση να μποϊκοτάρουν κινεζικές εφαρμογές, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και το TikTok, επειδή είναι ύποπτες για «παράνομες δραστηριότητες».

Το TikTok έχει μια τεράστια βάση χρηστών, άνω των 100 εκατομμυρίων στην Ινδία. Λαμβάνοντας όμως υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, η νέα εφαρμογή της Zee5 μπορεί να αποτελέσει μεγάλη απειλή για το TikTok και άλλες παρόμοιες εφαρμογές όπως οι Kwai και Helo.

Ωστόσο δεν είναι μόνο η Zee5 που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση. Πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή της μια άλλη εφαρμογή για Android που ονομάζεται Mitron. Η εφαρμογή διαφημιζόταν ως μια ινδική εναλλακτική για το TikTok, κάτι που τη βοήθησε να προσεγγίσει εκατομμύρια χρήστες.

Λίγο αργότερα όμως ανακαλύφθηκε ότι η εφαρμογή ήταν στην ουσία μια πακιστανική εφαρμογή, που ονομάζεται Tictic, η οποία είχε μετονομαστεί σε Mitron. Όπως ήταν φυσικό καταργήθηκε επίσης από το Google Play Store για παράβαση των πολιτικών του, ωστόσο αργότερα επέστρεψε στην αγορά εφαρμογών. Αρκετοί Ινδοί έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εναλλακτική του TikTok, ακόμη και πριν από την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας της.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς η νέα εφαρμογή της ZEE5 θα σταθεί απέναντι στο TikTok κι αν θα μπορέσει να κερδίσει την συμπάθεια του κοινού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS