ΑρχικήinetGoogle: $175 εκατομμύρια για στήριξη "μαύρων" υπαλλήλων κι εταιρειών!

Google: $175 εκατομμύρια για στήριξη “μαύρων” υπαλλήλων κι εταιρειών!

Η Google δεσμεύεται να δαπανήσει περισσότερα από 175 εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες που θα έχουν ως στόχο την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, δίνοντας έμφαση στη χρηματοδότηση “μαύρων” εταιρειών και στη στήριξη “μαύρων” επιχειρηματιών. Η χρηματοδότηση που αγγίζει τα 175 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη μαύρων υπαλλήλων κι εταιρειών, ανακοινώθηκε από τον CEO της Google, Sundar Pichai, την Τετάρτη μαζί με ορισμένες άλλες δεσμεύσεις και αλλαγές που αποσκοπούν στην καταπολέμηση του ρατσισμού κατά των μαύρων και στη στήριξη των μαύρων υπαλλήλων της Google και των οικογενειών τους.

Η δέσμευση που φτάνει τα 175 εκατομμύρια δολάρια είναι μέρος ενός “πακέτου οικονομικών ευκαιριών” που η Google χωρίζει σε τέσσερα μέρη. Το μεγαλύτερο ποσό ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια δολάρια και θα δοθεί σε εταιρείες με κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, σε νεοσύστατες εταιρείες και άλλους οργανισμούς, που έχουν ως κέντρο μαύρους επιχειρηματίες. Άλλα 50 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εστιάζουν στην “κοινότητα των Μαύρων”. Επιπλέον, η Gοogle αναφέρει πως 15 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε προγράμματα κατάρτισης για μαύρα άτομα που αναζητούν εργασία, ενώ 10 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν για την υποστήριξη μαύρων προγραμματιστών της Google, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε “εκπαίδευση, εξοπλισμό και οικονομικές ευκαιρίες”. Εκτός από αυτήν τη χρηματοδότηση, η Google θα δώσει 3 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τους μαύρους μαθητές που βρίσκονται στο πρώιμο στάδιο εκπαίδευσης πάνω στην πληροφορική.

Οι δεσμεύσεις αυτές της Google έρχονται ύστερα από τις εκτεταμένες διαμαρτυρίες για την δολοφονία του George Floyd. Πολλές εταιρείες στις ΗΠΑ άρχισαν να εξετάζουν τις αποτυχίες τους να υποστηρίξουν τις μαύρες κοινότητες, αναλογιζόμενες τί μπορούν να κάνουν για να βελτιώσουν τις ευκαιρίες για τους μαύρους υπαλλήλους και να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό εναντιών αυτών. Η Google ανακοίνωσε αρχικά μία δωρεά 12 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων στις αρχές του μήνα. Άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Amazon και το Facebook, έχουν επίσης ανακοινώσει δωρεές. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ξεκίνησε ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται “Racial Equity and Justice Initiative”.

Η Gοogle πραγματοποιεί επίσης ορισμένες αλλαγές στην εταιρεία της για να υποστηρίξει τους μαύρους υπαλλήλους της. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να προσθέσει περισσότερους μαύρους υπαλλήλους κι άλλες υποεκπροσωπούμενες ομάδες στην ανώτερη ηγεσία σε ποσοστό μέχρι και 30% έως το 2025. Η Google ανέφερε ότι οι λευκοί υπάλληλοι αντιπροσώπευαν ως τώρα το 65,9% των ηγετικών ρόλων στις ΗΠΑ και στην Ασία αυτό το ποσοστό ανερχόταν στο 29,6%. Οι μαύροι υπάλληλοι αποτελούσαν μόλις το 2,6 %.

Ο Pichai επεσήμανε επίσης ότι η Google θα κάνει περισσότερα για τη βελτίωση της πρόσληψης, της διατήρησης και της προώθησης ατόμων από υποεκπροσωπούμενες ομάδες και θα εργαστεί για να δημιουργήσει μια ισχυρότερη αίσθηση συμπερίληψης και συμμετοχής για τους μαύρους υπαλλήλους της. Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται το τέλος της πολιτικής της Google να ζητά από τους υπαλλήλους να παρακολουθούν για μη εξουσιοδοτημένους επισκέπτες που μπαίνουν στο γραφείο τους. Ο Pichai σημείωσε πως η εταιρεία συνειδητοποίησε πως αυτή η διαδικασία μπορεί να εντείνει τις προκαταλήψεις, οπότε η Google θα βασιστεί τώρα σε άλλους ελέγχους ασφαλείας. Η Google σχεδιάζει επίσης να προσθέσει επιπλέον προγράμματα κατά του ρατσισμού για όλο το εργατικό δυναμικό της. Η εταιρεία επικρίθηκε πρόσφατα από υπαλλήλους της που ισχυρίστηκαν ότι είχε μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα προγράμματα διαφορετικότητας και ένταξης. Η Google υπερασπίστηκε αυτή της την απόφαση λέγοντας ότι ορισμένα από τα προγράμματα που σταμάτησε δεν μπορούσαν να κλιμακωθούν σωστά σε ολόκληρη την εταιρεία. Ο Pichai ανέφερε ακόμη ότι η Google εργάζεται για να επεκτείνει πόρους ψυχικής υγείας και άλλα οφέλη για την καλύτερη υποστήριξη των μαύρων υπαλλήλων και των οικογενειών τους. Οι ανακοινώσεις ακολουθούν την δέσμευση των 12 εκατομμυρίων δολαρίων που έκανε η Google νωρίτερα αυτό το μήνα για οργανισμούς που εργάζονται για την αντιμετώπιση των φυλετικών ανισοτήτων. Το YouTube, το οποίο ανήκει στην Google, ανακοίνωσε επίσης μια δωρεά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη μαύρων δημιουργών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS