ΑρχικήinetTo Facebook εξακολουθεί να προβάλει τα ακραία posts του Trump

To Facebook εξακολουθεί να προβάλει τα ακραία posts του Trump

Με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν στην Αμερική, το μεγαλύτερο μέλημα των τεχνολογικών εταιρειών είναι να αποτρέψουν την παραπληροφόρηση. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει «τη μεγαλύτερη εκστρατεία ενημέρωσης για την ψηφοφορία στην αμερικανική ιστορία».

Facebook

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Zuckerberg, το Facebook εισάγει ένα Voting Information Center, το οποίο θα εμφανίζεται στην κορυφή των News Feed, καθώς και στο Instagram και θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που μπορεί κάποιος να ψηφίσει, την εγγραφή των ψηφοφόρων, την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου και την έγκαιρη ψηφοφορία.

“Θα συμπεριλάβουμε επίσης αναρτήσεις από αξιωματούχους των κρατικών εκλογών και επαληθευμένες τοπικές εκλογικές αρχές”, δήλωσε ο Zuckerberg.

Το Facebook ευελπιστεί ότι το νέο Voting Information Center θα αποκτήσει πάνω από 160 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ μεταξύ Ιουλίου και Νοεμβρίου και στοχεύει να βοηθήσει 4 εκατομμύρια άτομα να εγγραφούν για να ψηφίσουν. Επίσης θα συνεχίσει να μοιράζεται υπενθυμίσεις για τις εκλογές και πληροφορίες για τις ταχυδρομικές ψηφοφορίες.

Ωστόσο θα προσφέρεται και η δυνατότητα απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας, ώστε όσοι δεν επιθυμούν να μην λαμβάνουν αυτές τις ειδοποιήσεις.

Ωστόσο, το Facebook εξακολουθεί να μην αφαιρεί τα post του Προέδρου Donald Trump, τα οποία έχουν δημιουργήσει την έντονη διαμαρτυρία του κοινού. Ο CEO της εταιρείας δικαιολογεί αυτή του την απόφαση λέγοντας ότι όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, ακόμα κι όταν δεν μας αρέσουν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Zuckerberg δήλωσε αηδιασμένος από την ανάρτηση του Trump στο Facebook που υποστήριζε τον πυροβολισμό των διαδηλωτών, αλλά εξακολουθεί να αρνείται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του. Δίνοντας σε αυτά τα σχόλια μια πλατφόρμα, το Facebook τα θεωρεί αποδεκτά, κάτι που προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Ο Zuckerberg δεν το παραδέχεται, ωστόσο πολλοί χρήστες, μεταξύ τους και υπάλληλοι του Facebook διαμαρτύρονται έντονα γι’ αυτή του τη στάση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS