ΑρχικήHow ToPing Command: μπορεί να ανιχνεύσει λειτουργικά συστήματα

Ping Command: μπορεί να ανιχνεύσει λειτουργικά συστήματα

Ping

Το Ping είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα λογισμικού διαχείρισης δικτύου υπολογιστών, το οποίο χρησιμοποιείται για την εύρεση της διαθεσιμότητας ενός κεντρικού υπολογιστή σε ένα Internet Protocol (IP) network. Και τώρα φαίνεται ότι λειτουργικά συστήματα σε ένα δίκτυο, μπορούν να ανιχνευτούν, με τη χρήση Ping Command.

Η λειτουργία του Ping, βασίζεται στην αποστολή πακέτων ICMP (Internet Control Message Protocol) Echo Request σε έναν κεντρικό υπολογιστή προορισμού και την αναμονή μηνυμάτων ICMP Echo Reply.

Οι τιμές TTL, είναι αυτές που καθορίζουν το χρονικό διάστημα για το οποίο ένα πρόγραμμα επίλυσης, θα αποθηκεύσει προσωρινά ένα DNS query, πρωτού αυτό λήξει και χρειαστεί να γίνει ένα άλλο.

Αυτές οι τιμές TTL είναι διαφορετικές για κάθε λειτουργικό σύστημα κι έτσι μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους, μέσω Ping Command. Μπορείτε να δείτε τις διάφορες τιμές TTL για λειτουργικά συστήματα εδώ.

Πώς μπορούν να ανιχνευτούν τα λειτουργικά συστήματα μέσω Ping Command;

Αρχικά θα πρέπει να εκτελεστεί η εντολή traceroute, για να προσδιοριστούν τα hops, μεταξύ του στόχου και του προορισμού, όπως φαίνεται στο παράδειγμα παρακάτω:

Σε αυτή την περίπτωση, ο συνολικός αριθμός των hops είναι 11

Έπειτα εκτελούμε Ping Command με το επιθυμητό Domain:

Εδώ βλέπουμε ότι η τιμή TTL είναι TTL = 53. Βρίσκοντας το άθροισμα της τιμής TTL και του αριθμού των hops (53 + 11 = 64), μπορούμε να καταλάβουμε πoιο είναι το λειτουργικό σύστημα. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα μηχάνημα που τρέχει Linux. Αυτή είναι η διαδικασία, μέσω της οποίας μπορούν να ανιχνευτούν τα λειτουργικά συστήματα, χρησιμοποιώντας Ping Command.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS