ΑρχικήsecurityFCC: Επιβάλλει πρόστιμα εκατομμυρίων σε 4 φορείς κινητής τηλεφωνίας!

FCC: Επιβάλλει πρόστιμα εκατομμυρίων σε 4 φορείς κινητής τηλεφωνίας!

Σύμφωνα με το Reuters, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) πρόκειται να επιβάλλει σε τέσσερις φορείς κινητής τηλεφωνίας πρόστιμα που ανέρχονται συνολικά στα 200 εκατομμύρια δολάρια, λόγω του ότι κοινοποιούσαν δεδομένα που αφορούσαν την τοποθεσία που βρίσκονταν κάθε στιγμή οι πελάτες τους σε τρίτους. Οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα πρόστιμα έως ότου ληφθεί μία τελική απόφαση. Η FCC αρνήθηκε να παραθέσει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με αυτή την υπόθεση. Το Motherboard ανακοίνωσε πέρυσι ότι οι AT & T, Sprint, Verizon και T-Mobile πωλούσαν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών τους σε τρίτους. Μετά από την τοποθέτηση της FCC, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν να σταματήσουν να πωλούν τα δεδομένα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δήλωσαν ότι έχουν ήδη διακόψει τις επαφές τους με τους παραβάτες.

Ωστόσο, ορισμένοι φορείς έχουν υποστηρίξει ότι η κοινή χρήση δεδομένων αποτελεί μία γενική πρακτική, ακόμα και αν με αυτόν τον τρόπο καταδικάζουν κάποιους συνεργάτες τους. Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε τον Μάϊο του 2019, η AT & T περιέγραψε την κοινή χρήση δεδομένων ως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που συνήθως χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές εφαρμογών για την παροχή υπηρεσιών εντοπισμού θέσης. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται εφαρμογές όπως το A-GPS για να διασφαλισθεί ότι ένα αυτοκίνητο βρίσκεται στη σωστή τοποθεσία. Για τους λόγους αυτούς, οι αναφορές για φερόμενη ακατάλληλη χρήση του A-GPS δεν ευσταθούν.

Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, δήλωσε ότι ένας ή περισσότεροι φορείς ασύρματης τηλεφωνίας φαίνεται να παραβίασαν τον ομοσπονδιακό νόμο. Επιπλέον, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ron Wyden (D-OR) επέκρινε το γεγονός ότι η FCC άργησε να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση παραβιάσεων της ιδιωτικότητας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως αυτή η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόνο αφότου το γραφείο του και κάποιοι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν πως οι εταιρείες κοινοποιούσαν τις τοποθεσίες που βρίσκονταν οι Αμερικανοί πελάτες τους με έναν τόσο ύπουλο και άσχημο τρόπο και ερευνήθηκε μόνο μετά από πίεση του κοινού. Και τώρα η FCC ετοιμάζεται να επιβάλλει κωμικά ανεπαρκή, κατά τον Wyden, πρόστιμα που δεν θα σταματήσουν τις τηλεφωνικές εταιρείες από την κατάχρηση της ιδιωτικότητας των Αμερικανών. Tον Ιανουάριο, η Επίτροπος της FCC, Jessica Rosenworcel, επέκρινε επίσης την υπηρεσία για το γεγονός ότι καθυστέρησε τόσο πολύ να αναλάβει δράση, επισημαίνοντας πως είναι τρομερό και μόνο να υποθέσει κανείς τί θα μπορούσε να κάνει μια “μαύρη αγορά” με τέτοιου είδους δεδομένα, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα όσων Αμερικανών χρησιμοποιούν ασύρματο τηλέφωνο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS