ΑρχικήsecurityΧρησιμοποιείτε "burner phones" στα επαγγελματικά σας ταξίδια; Ίσως σας παρακολουθούν!

Χρησιμοποιείτε “burner phones” στα επαγγελματικά σας ταξίδια; Ίσως σας παρακολουθούν!

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα λεγόμενα burner phones στα επαγγελματικά τους ταξίδια για μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι όντως έτσι τα πράγματα;

burner phonesΗ εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βοηθήσει πολύ τον εργασιακό τομέα, αφού διευκολύνει την πραγματοποίηση εργασιών και δίνει πολλές νέες δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των συνεργατών. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις και να επικοινωνούν άμεσα με συνεργάτες που μπορεί να βρίσκονται μακριά. Επίσης, μπορούν να κάνουν διάφορες δουλειές γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις χρειάζεται να πραγματοποιούν και κάποιες «εμπιστευτικές» συναντήσεις, όπου πρέπει να υπάρχει αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι πρέπει να ταξιδεύουν σε άλλες πόλεις ή και χώρες.

Υπάρχει, όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα. Ακούμε συχνά ότι πολλές χώρες παρακολουθούν τους επισκέπτες χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Έτσι οι εργαζόμενοι που επισκέπτονται μια ξένη χώρα έχουν στο νου τους ότι μπορεί να κινδυνεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί αγοράζουν τα λεγόμενα burner phones για να μειώσουν τις πιθανότητες κάποιας παραβίασης.

Τα burner phones υπόσχονται ανωνυμία και προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Μήπως, όμως, κινδυνεύουν και αυτά;

Σύμφωνα με νέα δεδομένα, οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι ανταγωνιστικές εταιρείες και οι hackers είναι σε θέση να αναπτύξουν spyware στα burner phones και να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των χρηστών.

Αυτό μπορούν να το κάνουν εκμεταλλευόμενοι τις ακόλουθες τεχνικές:

RF hack (Radiofrequency): Οι hackers (ή οποιοσδήποτε άλλος) πάνε συχνά σε αεροδρόμια και εκμεταλλευόμενοι τη φυσική εγγύτητα με τα θύματα και τα τηλέφωνά τους, μπορούν να χρησιμοποιήσουν Bluetooth και άλλες ευπάθειες RF για να εγκαταστήσουν τα spyware.

Φυσική εγκατάσταση του spyware: Οι φύλακες του αεροδρομίου μπορούν να ζητήσουν από έναν ταξιδιώτη να γίνει περαιτέρω έλεγχος στα πράγματα ή τις συσκευές του. Κατά τον έλεγχο, οι εργαζόμενοι στο τελωνείο μπορούν να παραβιάσουν το τηλέφωνο του ταξιδιώτη και να εγκαταστήσουν το spyware.

Επιθέσεις μέσω τρίτων: Πολλές φορές, το προσωπικό του ξενοδοχείου και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν τη εξουσία να έχουν πρόσβαση στα δωμάτια του ξενοδοχείου των ταξιδιωτών. Κάποιος από αυτούς θα μπορούσε να εγκαταστήσει το spyware απευθείας στο burner phone ή να χρησιμοποιήσει άλλες μεθόδους.

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν ακόμα πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι κυβερνήσεις για να παρακολουθούν όσους εισέρχονται στη χώρα τους.

Πώς μπορούν να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που ταξιδεύουν συνεχώς;

Οι συνομιλίες δίπλα σε ένα παραβιασμένο τηλέφωνο μπορούν να αποκαλύψουν πολύτιμες πληροφορίες, χωρίς να το γνωρίζετε. Τι μπορείτε να κάνετε;

Η λέξη κλειδί είναι το μικρόφωνο. Επιλέξετε burner phones με «hardware kill switch» ώστε να απενεργοποιούνται τα μικρόφωνα και να μην μπορούν να ακουστούν οι συνομιλίες σας.

Η καλύτερη επιλογή είναι να αποσυνδέσετε «φυσικά» (με το χέρι) τα μικρόφωνα του τηλεφώνου, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS