ΑρχικήsecurityΜέλος ATM skimming ομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Μέλος ATM skimming ομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση

ATM Ένα μέλος μιας ATM skimming ομάδας συνελήφθη και έλαβε ποινή φυλάκισης, αφού συμμετείχε σε μια οργανωμένη επίθεση σε αμερικανικές τράπεζες. Οι εγκληματίες κατάφεραν να κλέψουν 400.000 δολάρια από ATM τραπεζών της Μασαχουσέτης, της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ.

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Bogdan Rusu, κατάγεται από τη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, παραδέχτηκε την ενοχή του για συμμετοχή σε τραπεζικές απάτες.

Τα ΑΤΜ αποτελούν αγαπημένο στόχο των κυβερνοεγκληματιών, καθώς επιτρέπουν άμεση πρόσβαση σε μεγάλα χρηματικά ποσά και βρίσκονται σε όλες τις πόλεις, σε όλο τον κόσμο. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευές που ονομάζονται “skimmers” (και συχνά συνδυάζουν μηχανισμό ανάγνωσης καρτών και κάμερα). Οι συσκευές αυτές βοηθούν στην απόκτηση των αριθμών καρτών πληρωμής και των κωδικών PIN. Στη συνέχεια, αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή καρτών-κλώνων που επιτρέπουν την πραγματοποίηση παράνομων συναλλαγών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Rusu και άλλα μέλη της ομάδας του πραγματοποίησαν επιθέσεις σε ΑΤΜ σε όλη την Αμερική, στοχεύοντας διάφορες τράπεζες και περιοχές (Αύγουστος 2014- Νοέμβριος 2016).

Τα skimmers εγκαταστάθηκαν στα ATM και έκλεψαν τα στοιχεία των καρτών πληρωμής (αριθμό λογαριασμού και PIN). Στη συνέχεια, τα δεδομένα μεταφέρθηκαν σε συσκευές που ελέγχονταν από τους εγκληματίες για τη δημιουργία πλαστών καρτών.

Τα θύματα που χρησιμοποίησαν τα παραβιασμένα ΑΤΜ ανακάλυψαν ότι είχαν πέσει θύμα επίθεσης όταν ήταν πλέον πολύ αργά. Οι εγκληματίες κατάφεραν να κλέψουν τουλάχιστον $ 390.141 δολάρια από τους λογαριασμούς των θυμάτων.

Αμέσως άρχισαν έρευνες από τις αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης και της Βοστώνης αλλά και από τη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ και έγιναν πολλές συλλήψεις.

Ο Rusu καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Έντεκα ακόμα κατηγορούμενοι που συμμετείχαν στις ATM skimming επιθέσεις παραδέχτηκαν επίσης την ενοχή τους.

Οι hacking επιθέσεις σε ATM αποτελούν συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Τον Οκτώβριο, το αμερικανικό δικαστήριο ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλές συλλήψεις που συνδέονται με μια ATM skimmer συμμορία που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για εκατοντάδες απάτες σε τουλάχιστον 18 κράτη. Οι εγκληματίες κατάφεραν να κλέψουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS