ΑρχικήsecurityΟ Safari browser στέλνει browsing δεδομένα στην Tencent

Ο Safari browser στέλνει browsing δεδομένα στην Tencent

TencentH Apple είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι ο browser της, Safari, αξιοποιεί την υπηρεσία Safe Browsing της Google, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό “Fraudulent Website Warning”, με σκοπό να προστατεύσει τους χρήστες από phishing απάτες. Aυτό σημαίνει ότι στέλνει κάποια δεδομένα στη Google. Ωστόσο, πέρα από την υπηρεσία Safe Browsing, ο Safari browser στέλνει δεδομένα και στην κινεζική τεχνολογική εταιρεία Tencent.

Κάποιοι χρήστες αντιλήφθηκαν ότι το iOS 13 στέλνει μερικά δεδομένα και στην αντίστοιχη υπηρεσία Safe Browsing της Tencent. Εικάζεται μάλιστα, ότι όλες οι εκδόσεις μετά την iOS 12.2 στέλνουν δεδομένα στην κινεζική εταιρεία.

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν τα δεδομένα που συλλέγει η Tencent προέρχονται από χρήστες της Apple εκτός Κίνας.

Η αποστολή πληροφοριών σε εταιρείες, όπως η Tencent, προκαλεί ανησυχίες. Πώς χρησιμοποιεί η εταιρεία τα δεδομένα που συλλέγει; Υποτίθεται ότι η Google και η Tencent παρέχουν συστήματα για την αντιμετώπιση των phishing επιθέσεων. Ωστόσο, η κινεζική εταιρεία αντιμετωπίζεται με καχυποψία γιατί είναι γνωστό ότι συνεργάζεται με την κινεζική κυβέρνηση. Πολλοί φοβούνται ότι η Tencent θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες, που συλλέγει, για εκστρατείες κατασκοπείας ή την πραγματοποίηση άλλων επιθέσεων.

Ο Matthew Green, καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, δήλωσε ότι η υπηρεσία Safe Browsing (και της Google και της Tencent) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλους hackers για τον εντοπισμό διάφορων χρηστών. Επομένως, αν η κινεζική κυβέρνηση ασκούσε πιέσεις για τον εντοπισμό αντιφρονούντων (για παράδειγμα), η Tencent θα μπορούσε να βοηθήσει.

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό (Fraudulent Website Warning) που επιτρέπει την αποστολή δεδομένων, μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας στο: Ρυθμίσεις> Safari.

Η Apple έχει ενεργοποιημένο αυτό το χαρακτηριστικό από προεπιλογή, αλλά δεν ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με την αποστολή των δεδομένων στην κινεζική εταιρεία και τη χρήση τους από αυτή. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας, καθώς πιστεύουν ότι μεταφέρουν πληροφορίες στην κινεζική κυβέρνηση.

Η Apple είχε ενσωματώσει την υπηρεσία Safe Browsing της Tencent στον Safari browser για τους χρήστες της Κίνας μετά το WWDC 2017. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, τώρα έχει ενσωματωθεί και σε συσκευές εκτός Κίνας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS