Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:11
Αρχική inet Google Chrome 66: με εξαγωγή κωδικών και site isolation για λίγους

Google Chrome 66: με εξαγωγή κωδικών και site isolation για λίγους

Η Google ξεκίνησε σήμερα την διάθεση του Google Chrome 66 σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.
Η νέα έκδοση ξαναφέρνει έναν εξαγωγέα κωδικών πρόσβασης, διαθέτει μια λειτουργία αποκλεισμού της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο και ως συνήθως έρχεται με πολλές επιδιορθώσεις ασφαλείας.
Google Chrome
Η επίσημη δημοσίευση στο blog Chrome Releases αποκαλύπτει λίγες μόνο από τις αλλαγές που έρχονται με τη νέα έκδοση της εφαρμογής περιήγησης.
Η ανακοίνωση αποκαλύπτει τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν αναφερθεί από τρίτους που επιδιορθώθηκαν στο Chrome 66 αλλά και την πρώτη δοκιμαστική κυκλοφορία του νέου χαρακτηριστικού site isolation (απομόνωσης ιστοσελίδων) που θα διατεθεί αρχικά σε μια μικρή ομάδα χρηστών του Chrome.
Οι χρήστες του Google Chrome που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή μπορούν να απενεργοποιήσουν το επερχόμενο χαρακτηριστικό από την εσωτερική διεύθυνση:
chrome://flags#site-isolation-trial-opt-out
Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν το νέο χαρακτηριστικό του Chrome, μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα ελέγχου για να διαπιστώσουν αν το site isolation είναι ενεργό στην εφαρμογή τους.
Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Chrome 66 είναι και καλύτερη διαχείριση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο με ήχο. Βασικά, η βελτιωμένη λειτουργία του Chrome αποκλείει τα βίντεο στους (περισσότερους) ιστότοπους, αν είναι ενεργοποιημένος ο ήχος.
Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα. Ένα από τα κριτήρια που θα χρησιμοποιεί ο Chrome για να καθορίσει πότε θα παίξει ένα βίντεο με ήχο είναι ο Δείκτης αφοσίωσης πολυμέσων ενός ιστότοπου.
Τι είναι αυτό; Αν έχετε παίξει άλλα βίντεο στην σελίδα, τα βίντεο με ήχο θα εξακολουθούν να παίζουν αυτόματα. Το αρχικό σχέδιο της Google ήταν να κυκλοφορήσει το βίντεο με αποκλεισμό του ήχου από το Chrome 64, αλλά η λειτουργία αναβλήθηκε.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο νέος Chrome 66 επαναφέρει την δυνατότητα εξαγωγής κωδικών πρόσβασης.
Για να κατεβάσετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από τον Chrome 66 ή κάποια επερχόμενη έκδοση:
Επισκεφτείτε την εσωτερική διεύθυνση
chrome://settings/passwords
Κάντε κλικ στο μενού δίπλα από τους “αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης”, και επιλέξτε εξαγωγή κωδικών.
Επιλέξτε ξανά “εξαγωγή κωδικών.” Ο Chrome θα σας προειδοποιήσει για το ότι οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι κρυπτογραφημένοι και επομένως θα είναι ορατοί σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο αρχείο.
Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης των Windows για να επιβεβαιώσετε την εξαγωγή.

  1. Απλώς αναφέρω ότι αν πάμε Settings … Βοήθεια … Σχετικά με το Chrome … τότε βλέπουμε αν έχει γίνει η ενημέρωση (και αν δεν έχει γίνει τότε ξεκινά από μόνο του Chrome και την κάνει)

  2. Απλώς αναφέρω ότι αν πάμε Settings … Βοήθεια … Σχετικά με το Chrome … τότε βλέπουμε αν έχει γίνει η ενημέρωση (και αν δεν έχει γίνει τότε ξεκινά από μόνο του Chrome και την κάνει)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....