Πέμπτη, 9 Απριλίου, 10:47
Αρχική inet Google Chrome 66: με εξαγωγή κωδικών και site isolation για λίγους

Google Chrome 66: με εξαγωγή κωδικών και site isolation για λίγους

Η Google ξεκίνησε σήμερα την διάθεση του Google Chrome 66 σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες.
Η νέα έκδοση ξαναφέρνει έναν εξαγωγέα κωδικών πρόσβασης, διαθέτει μια λειτουργία αποκλεισμού της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο και ως συνήθως έρχεται με πολλές επιδιορθώσεις ασφαλείας.
Google Chrome
Η επίσημη δημοσίευση στο blog Chrome Releases αποκαλύπτει λίγες μόνο από τις αλλαγές που έρχονται με τη νέα έκδοση της εφαρμογής περιήγησης.
Η ανακοίνωση αποκαλύπτει τα ζητήματα ασφάλειας που έχουν αναφερθεί από τρίτους που επιδιορθώθηκαν στο Chrome 66 αλλά και την πρώτη δοκιμαστική κυκλοφορία του νέου χαρακτηριστικού site isolation (απομόνωσης ιστοσελίδων) που θα διατεθεί αρχικά σε μια μικρή ομάδα χρηστών του Chrome.
Οι χρήστες του Google Chrome που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή μπορούν να απενεργοποιήσουν το επερχόμενο χαρακτηριστικό από την εσωτερική διεύθυνση:
chrome://flags#site-isolation-trial-opt-out
Όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν το νέο χαρακτηριστικό του Chrome, μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα ελέγχου για να διαπιστώσουν αν το site isolation είναι ενεργό στην εφαρμογή τους.
Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του Chrome 66 είναι και καλύτερη διαχείριση της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο με ήχο. Βασικά, η βελτιωμένη λειτουργία του Chrome αποκλείει τα βίντεο στους (περισσότερους) ιστότοπους, αν είναι ενεργοποιημένος ο ήχος.
Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα. Ένα από τα κριτήρια που θα χρησιμοποιεί ο Chrome για να καθορίσει πότε θα παίξει ένα βίντεο με ήχο είναι ο Δείκτης αφοσίωσης πολυμέσων ενός ιστότοπου.
Τι είναι αυτό; Αν έχετε παίξει άλλα βίντεο στην σελίδα, τα βίντεο με ήχο θα εξακολουθούν να παίζουν αυτόματα. Το αρχικό σχέδιο της Google ήταν να κυκλοφορήσει το βίντεο με αποκλεισμό του ήχου από το Chrome 64, αλλά η λειτουργία αναβλήθηκε.
Τέλος να αναφέρουμε ότι ο νέος Chrome 66 επαναφέρει την δυνατότητα εξαγωγής κωδικών πρόσβασης.
Για να κατεβάσετε όλους τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης από τον Chrome 66 ή κάποια επερχόμενη έκδοση:
Επισκεφτείτε την εσωτερική διεύθυνση
chrome://settings/passwords
Κάντε κλικ στο μενού δίπλα από τους “αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης”, και επιλέξτε εξαγωγή κωδικών.
Επιλέξτε ξανά “εξαγωγή κωδικών.” Ο Chrome θα σας προειδοποιήσει για το ότι οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι κρυπτογραφημένοι και επομένως θα είναι ορατοί σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο αρχείο.
Θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης των Windows για να επιβεβαιώσετε την εξαγωγή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
  1. Απλώς αναφέρω ότι αν πάμε Settings … Βοήθεια … Σχετικά με το Chrome … τότε βλέπουμε αν έχει γίνει η ενημέρωση (και αν δεν έχει γίνει τότε ξεκινά από μόνο του Chrome και την κάνει)

  2. Απλώς αναφέρω ότι αν πάμε Settings … Βοήθεια … Σχετικά με το Chrome … τότε βλέπουμε αν έχει γίνει η ενημέρωση (και αν δεν έχει γίνει τότε ξεκινά από μόνο του Chrome και την κάνει)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Η πτώση του Zoom: Η Google απαγορεύει στους υπαλλήλους της να το χρησιμοποιούν

Πριν από λίγες εβδομάδες, το Zoom αποτελούσε μια από τις κορυφαίες λύσεις τηλεδιασκέψεων. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται...

OTEAcademy: Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για Επιστήμονες & Ελεύθερους Επαγγελματίες, που πλήττονται από τον COVID-19

Στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης µε πιστοποίηση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον COVID-19, συµµετέχει η OTEAcademy.

Το Facebook ήθελε να αγοράσει το Pegasus Spyware για να παρακολουθεί τους χρήστες Apple

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NSO, Shalev Hulio, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει...

7 εφαρμογές για να δείτε ταινίες online ταυτόχρονα με τους φίλους σας

Σύμφωνα με τις συστάσεις που έχουν γίνει από τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς υγείας ανά τον κόσμο,...

Μοντέλο της Tesla χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να κινείται

Το σχέδια για ένα Tesla Roadster, με κινητήρα που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια κυκλοφόρησαν πρόσφατα στο διαδίκτυο και...

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19

Ο George Soros πιέζει για ταχυδρομική ψηφοφορία λόγω COVID-19: Για τις ανάγκες της ψηφοφορίας, το χρηματοδοτούμενο από τον George Soros, Brennan Center...

Sony: Αποκάλυψε το νέο χειριστήριο DualSense για το PS5!

Μαζί με το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο Playstation, PS5, η Sony αποκάλυψε το νέο διαστημικό χειριστήριο DualSense, το οποίο διατηρεί ορισμένα από...

Κορωνοϊός: Απατεώνες πωλούν στο Dark Web αίμα και σάλιο από κάποιον επιζώντα

Η διαφήμιση στο Own Shop, ένα κατάστημα στο Dark Web, ισχυρίζεται ότι ο κάποιος έχει μολυνθεί από κορωνοϊό και τώρα πουλάει το...

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin

UbuntuDDE: Ubuntu Linux με επιφάνεια εργασίας Deepin- Έχετε σκεφτεί ποτέ, τι θα γινόταν αν συνδυάσετε τις δυνάμεις...

Facebook: Λανσάρει νέα εφαρμογή chat για ζευγάρια λόγω COVID-19!

Καθώς οι κυβερνήσεις μεγάλου αριθμού χωρών έχουν λάβει τα μέτρα του social distancing και του lockdown, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η...