ΑρχικήsecurityGoogle Chrome: από τον Ιούλιο μη ασφαλείς οι σελίδες με HTTP

Google Chrome: από τον Ιούλιο μη ασφαλείς οι σελίδες με HTTP

Η Google δήλωσε ότι μέσα στο 2018 το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome θα επισημάνει όλες τις ιστοσελίδες που δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση HTTPS σαν “μη ασφαλείς”.
Αυτό σημαίνει οποιοσδήποτε ιστότοπος που δεν εμφανίζει ένα πράσινο λουκέτο, θα χαρακτηρίζεται σαν μη ασφαλής στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.google chrome
Η Emily Schechter, υπεύθυνη διαχείρισης προϊόντων ασφαλείας του Google Chrome, επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στο ιστολόγιο της εταιρείας ότι οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ με την κυκλοφορία του Chrome 68, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.
“Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε για έναν ασφαλέστερο ιστό, υποστηρίζοντας ένθερμα τους ιστότοπους που υιοθετούν την κρυπτογράφηση HTTPS”, αναφέρει η δημοσίευση στο blog που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη.
Όπως φαίνεται η προσπάθεια της Google κλιμακώνεται, πιέζοντας σταδιακά όλο και περισσότερους webmasters να υιοθετήσουν το πρωτόκολλο HTTPS, ένα ασφαλές πρότυπο κρυπτογράφησης.
Να αναφέρουμε ότι η χρήση του πρωτοκόλλου HTTPS σημαίνει ότι τα δεδομένα που αποστέλλονται από τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας σε ένα ιστότοπο, μεταφέρονται με ασφάλεια και δεν μπορούν να υποκλαπούνται από κάποιον εισβολέα.
Η Google έχει χρησιμοποιήσει αρκετές άλλες τακτικές, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης κατάταξης ιστότοπων που χρησιμοποιούν HTTPS στα αποτελέσματα αναζήτησης, σαν κίνητρο για τους webmasters να υιοθετήσουν την τεχνολογία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS