ΑρχικήsecurityΑπάτη μέσω email απειλεί να εκθέσει υποτιθέμενους παιδόφιλους

Απάτη μέσω email απειλεί να εκθέσει υποτιθέμενους παιδόφιλους

email

Σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση του ESET Ireland, μια απάτη μέσω email κάνει τον γύρω πολλών ιρλανδικών mailboxes.

Στο email, ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι κατέχει ένα υποτιθέμενο βίντεο που δείχνει το θύμα να παρακολουθεί παιδική πορνογραφία. Και σε αντάλλαγμα για να μην διαρρεύσει το βίντεο, ο απατεώνας ζητά λύτρα ύψους £ 5,000 με $ 6253 σε Bitcoin.

Τι είναι το Email Sextortion;

Πρόκειται μια κλασική περίπτωση email sextortion, όπου απατεώνες προσπαθούν να ξεγελάσουν τους χρήστες ότι έχουν στην κατοχή τους ένα βίντεο που τους δείχνει να παρακολουθούν περιεχόμενο για ενήλικες. Και σε αντάλλαγμα, οι απατεώνες ζητούν χρηματικά ποσά ώστε να μην τo δημοσιεύσουν.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνουν αυθεντικό περιεχόμενο, όπως κωδικούς και ονόματα χρηστών των θυμάτων, προκειμένου να καταστεί πιο αξιόπιστη η απαίτηση λύτρων. Ωστόσο, το πρωταρχικό μέλημα των απεσταλμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να τρομάζει τα θύματά του ώστε να τα πείθει να δίνουν χρήματα.

Εκστρατεία sextortion στην Ιρλανδία

Στην περίπτωση της Ιρλανδίας, οι απατεώνες στέλνουν email με θέματα όπως «ξέρω ότι είσαι παιδεραστής», και «τι στο καλό κάνεις παιδεραστή;». Αυτού του είδους τα μηνύματα προκαλούν συνήθως σύγχυση στα θύματα, που σπεύδουν να ανοίξουν τα email για να δουν τι συμβαίνει.

Το κείμενο που περιλαμβάνει το email, συνεχίζει στο ίδιο ύφος όπως το θέμα και αναφέρει πράγματα όπως “Σας παρακολουθώ για αρκετό καιρό” και “Ξέρω ότι είστε πλούσιος και ότι φροντίζετε για τη φήμη σας”.

Τι μπορείτε να κάνετε?

Τα μηνύματα εκβιασμού βρίσκονται σε άνοδο τον τελευταίο καιρό. Επομένως, εάν λάβετε οποιοδήποτε είδος email που ισχυρίζεται ότι ο αποστολέας του διατηρεί ένα βίντεο που σας απεικονίζει, προτείνουμε να μην τον πιστέψετε και απλώς να επισημάνετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ανεπιθύμητο (spam).

Επίσης, οι απατεώνες μπορεί να προσπαθήσουν να ισχυριστούν ότι ένα συνημμένο αρχείο στο email είναι ένα ιδιωτικό σας βίντεο. Σας συνιστούμε να μην το πιστέψετε, καθώς το συνημμένο μπορεί να περιέχει ιούς ή λογισμικό υποκλοπής (spyware), το οποίο μπορεί να επηρεάσει την κάμερα του PC σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS