ΑρχικήHow ToΠώς μπορώ να διαγράψω τα προτεινόμενα URLs του Google Chrome;

Πώς μπορώ να διαγράψω τα προτεινόμενα URLs του Google Chrome;

Το Google Chrome βρίθει λειτουργιών που κάνουν τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη. Μια τέτοια λειτουργία είναι η πρόταση των URLs, που χρησιμοποιείται για εξοικονόμηση χρόνου κατά την πληκτρολόγηση.

Αυτή η λειτουργία είναι στην πράξη όντως πολύ βοηθητική, αφού μπορεί να συμπληρώσει αυτόματα ένα URL το οποίο μόλις ξεκινήσατε να γράφετε. Δηλαδή, ήδη από τα πρώτα 2-3 γράμματα μπορεί να σας προτείνει αντίστοιχα URLs. Παρόλα αυτά, αυτή η διαδικασία μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για σας.

URLs

Υπάρχει πάντα η περίπτωση να εξακολουθεί να σας προτείνει μια διεύθυνση URL που δε χρησιμοποιείτε πια, την επισκεφθήκατε κάποτε τυχαία ή αποφασίσατε ότι δε σας αρέσει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια, ότι ενδέχεται αυτή η αυτόματη συμπλήρωση των διευθύνσεων να προδώσει και τα sites τα οποία επισκέπτεστε. Εάν ανησυχείτε λοιπόν, για το απόρρητο του Chrome σας ή οποιαδήποτε από τις παραπάνω πιθανότητες σας ανησυχούν, τώρα μπορείτε να το αποφύγετε.

Χειροκίνητη διαγραφή προτεινόμενων URLs.

Είναι σίγουρα ο πιο απλός τρόπος διαγραφής προτεινόμενων URLs. Για να το κάνετε αυτό, αρχίστε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνση επιλέξτε την και πατήστε Shift και Delete. Είναι απλό, αλλά δεν είναι εφικτό να γίνεται για παραπάνω από 5-10 διευθύνσεις. Επίσης, είναι προσωρινό.

Βέβαια, επίσης χειροκίνητα, μπορείτε να διαγράψετε τελείως το ιστορικό σας. Ανοίξτε το μενού Ρυθμίσεις και επιλέξτε More Tools > Clear Browsing Data ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl Shift Delete για να ανοίξετε την ίδια σελίδα. Στη συνέχεια, επιλέξετε Browsing history. Εκεί θα αποφασίσετε ποιου διαστήματος ιστορικό θέλετε να σβήσετε και μετά επιλέξτε Clear Data.

Πριν κάνετε οτιδήποτε, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ορίσει τα URLs που θέλετε να διαγράψετε ως bookmarks.

URLs

Διαγραφή προτεινόμενων URLs με browser extension.

Εάν η εκκαθάριση των προτεινόμενων URLs σας είναι κάτι που χρειάζεται να κάνετε τακτικά, ίσως μια επέκταση του browser σας φανεί χρήσιμη. Το Click & Clean καθιστά εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη τη διαγραφή τέτοιων διευθύνσεων URL.

Αφού εγκαταστήσετε το Click & Clean, κάντε κλικ στο κουμπί στη γραμμή εργαλείων του browser και επιλέξτε Clear private data.

Στην ενότητα Chrome, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων δίπλα σε οποιονδήποτε τύπο δεδομένων για να το καταργήσετε αμέσως, αλλά μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Click & Clean για ταχύτερη χρήση στο μέλλον. Επιλέξτε οτιδήποτε θέλετε να διαγράψετε γρήγορα και εύκολα και κάντε κλικ στο κουμπί “Run cleaner”.

Στο μέλλον, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί Click & Clean στη γραμμή εργαλείων του Chrome και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην επιλογή Clear private data.

Για την κατάργηση των ανεπιθύμητων σελιδοδεικτών αξίζει να δοκιμάσετε την επέκταση των bookmarks Clean Up. Αυτό το εύχρηστο εργαλείο καθιστά εύκολη την αφαίρεση διπλών σελιδοδεικτών.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS