ΑρχικήsecuritySiri: Η Apple παρακολουθεί και βαθμολογεί τις ηχογραφήσεις των χρηστών!

Siri: Η Apple παρακολουθεί και βαθμολογεί τις ηχογραφήσεις των χρηστών!

Η Guardian, σε πρόσφατη έκθεσή της, ανέφερε ότι η τεχνολογική εταιρεία Apple σκοπεύει να εδραιώσει μια τακτική. Αυτή θέλει την Apple να παρακολουθεί τις ηχογραφήσεις των χρηστών προς τη Siri και με τη βοήθεια των υπαλλήλων της να τις βαθμολογούν.

Siri

Αυτός ο ισχυρισμός της Guardian, είναι πραγματικότητα. Σύντομα η Apple δήλωσε ότι δεν θα ξαναρχίσει το πρόγραμμα μέχρι να πραγματοποιήσει ένα λεπτομερές review της πρακτικής. Επίσης, έχει δεσμευτεί να προσθέσει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποχωρήσουν από αυτό το σύστημα βαθμολόγησης των ηχογραφήσεων τους, σε ένα μελλοντικό software update.

Η έκθεση της Guardian που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, έδειξε ότι οι υπάλληλοι τις Apple ακούνε τακτικά αυτές τις ηχογραφήσεις, οι οποίες περιέχουν εμπιστευτικές και ιδιωτικές πληροφορίες.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των προσωπικών πληροφοριών καταγράφηκε μέσω τυχαίων triggers που αντιλήφθηκε η Siri. Τα Apple Watch είναι μάλλον τα πιο επιρρεπή gadgets σε τέτοια triggers. Το wearable μπορεί να καταγράψει αποσπάσματα 30 δευτερολέπτων και μπορεί στην πράξη να μην είναι τόσο πολύς ο χρόνος, είναι όμως αρκετός για να προδώσει μια κατάσταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλές φορές για παράδειγμα έχει καταγραφεί το ιατρικό ιστορικό ασθενών από επισκέψεις τους στον γιατρό.

Η αρχική ιδέα της εταιρείας, ήταν ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τη Siri είναι για να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των χρηστών. Παρόλα αυτά, δεν ανέφεραν ποτέ, ότι αυτό συνεπάγεται την παρακολούθηση από εργολάβους της Apple. Επιπλέον, το τρέχον iOS δεν επιτρέπει στους χρήστες να αρνηθούν την αναγνώριση προσώπου στις φωτογραφίες αν το επιθυμούν, και αυτή η αποκάλυψη για το Siri σημαίνει ότι τα iPhones μας ακούνε χωρίς να το γνωρίζουμε.

Siri

Εννοείται, ότι η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει κατηγορηθεί για κάτι αντίστοιχο. Σύμφωνα με έρευνες και η Google και η Amazon έχουν την ίδια τακτική. Η αποκάλυψη του προγράμματος της Google προκάλεσε ανησυχίες λόγω του ότι πραγματοποιήθηκε διαρροή περισσότερων από 1.000 ηχητικών κλιπ, από τα οποία 1 στα 10 αποτυπώθηκε τυχαία. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο επίτροπος για την προστασία των δεδομένων του Αμβούργου στη Γερμανία, απαγόρευσε στην Google να διεξάγει αυτούς τους ελέγχους για τρεις μήνες, επικαλούμενος πιθανή παραβίαση του γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων (GDPR). Η Amazon και η Apple διέφυγαν αυτής της απαγόρευσης καθώς η έδρα τους στη Γερμανία είναι στο Μόναχο και έχουν άλλο επίτροπο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS