ΑρχικήHow ToΜπορώ να μεταφέρω παλιά Android εφαρμογή στο καινούριο κινητό μου;

Μπορώ να μεταφέρω παλιά Android εφαρμογή στο καινούριο κινητό μου;

Οι εφαρμογές των κινητών είναι περίεργο πράγμα. Μπορεί κανείς να τις εγκαταστήσει πολύ εύκολα μέσω του Play Store, αλλά ποτέ δεν φαίνεται πραγματικά ποια αρχεία κατεβαίνουν στο κινητό σας. Στο όνομα της απλότητας λοιπόν, τα μοντέρνα λειτουργικά συστήματα των κινητών καλύπτουν τις λεπτομέρειες πίσω από την εγκατάσταση των εφαρμογών, καθώς και τη διαχείριση των αρχείων τους. Συνήθως αυτό είναι κάτι θετικό. Οι περισσότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων, δεν ενδιαφέρονται να βλέπουν τα αρχεία των εφαρμογών ή το που αυτά αποθηκεύονται. Ωστόσο υπάρχουν εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, όταν προμηθεύεστε ένα νέο τηλέφωνο και συνειδητοποιείτε πως η αγαπημένη σας εφαρμογή λείπει πλεον από το Play Store.

Android

Mην απογοητεύεστε καθώς το λειτουργικό σύστημα Android καθιστά εύκολη την εύρεση και αποθήκευση αρχείων εγκατάστασης από μια παλιότερη συσκευή σε μια καινούρια.

Tι είναι τα APK;

Tο αρχείο το οποίο περιέχει μία εφαρμογή ονομάζεται APK (android application package). Αυτό είναι το αρχείο που κατεβάζετε από το Play Store και είναι επίσης το ίδιο που θα πρέπει να βρείτε, να αποθηκεύσετε και να μεταφέρετε από μία παλιά συσκευή σε μία νέα. Να προειδοποιήσουμε σε αυτό το σημείο ότι αν η εφαρμογή δεν υπάρχει πλέον στο Play Store, δεν πρόκειται να δέχεται ενημερώσεις και για αυτό το λόγο μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι ασφαλείας ή συμβατότητας με τις σύγχρονες προδιαγραφές των Android.

Στην παλιά συσκευή

  • Κατεβάστε το APK Extractor Pro από το Play Store.
  • Ανοίξτε την εφαρμογή, αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και δώστε της άδεια πρόσβασης στα αρχεία του τηλεφώνου σας.
  • Βρείτε την εφαρμογή την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελίτσες δίπλα της.
  • Επιλέξτε “share” και στη συνέχεια επιλέξτε τον προορισμό ώστε να έχετε πρόσβαση από το άλλο σας τηλέφωνο, όπως το Google Drive ή ένα e-mail στον εαυτό σας.

Android

Στη νέα συσκευή

  • Βρείτε το αρχείο το οποίο στείλατε στο Android σας, ανοίγοντας τον προορισμό που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Πιθανότατα θα έχει ένα μεγάλο όνομα το οποίο συνήθως θα ξεκινάει με το όνομα της εφαρμογής και θα τελειώνει σε “.apk.”
  • Πατήστε το αρχείο για να το ανοίξετε. Σε αυτό το σημείο κατά πάσα πιθανότητα, το τηλέφωνό σας θα σας προειδοποιήσει πως δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσετε άγνωστες εφαρμογές.
  • Αν έχετε Android 8 ή κάποια νεότερη έκδοση, πατήστε “settings” και στην επόμενη οθόνη μπορείτε να εγκρίνετε την εγκατάσταση της συγκεκριμένης εφαρμογής. Σε παλαιότερες εκδόσεις Android στην αντίστοιχη οθόνη, μπορείτε να δώσετε άδεια για την εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών.
  • Πηγαίνετε πίσω και ακολουθήστε τις υποδείξεις για την εγκατάσταση της καινούργιας εφαρμογής.
  • Μόλις η εγκατάσταση τελειώσει, θα υπάρξει η σχετική ειδοποίηση που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αμέσως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS