Παρασκευή, 10 Απριλίου, 04:42
Αρχική inet AI μπορεί να κερδίσει επαγγελματίες παίκτες του πόκερ

AI μπορεί να κερδίσει επαγγελματίες παίκτες του πόκερ

Όσο περνάει ο καιρός, η τεχνολογία του AI έχει αναπτυχθεί για να μας προσφέρει όλο και περισσότερες ανέσεις και ευκολίες στην καθημερινότητά μας. Συνεχίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση, η ομάδα AI Research του Facebook σε συνεργασία με το Carnegie Mellon University (CMU), έχει αναπτύξει ένα AI που μπορεί να κερδίσει επαγγελματίες παίκτες του πόκερ.

Το νέο σύστημα AI, με την ονομασία Pluribus, το οποίο ανακοινώθηκε μέσω ενός δελτίου τύπου, κατάφερε να νικήσει 12 από τους καλύτερους παίκτες του πόκερ στο δημοφιλές six-player no-limit Texas Hold’em.

Το Pluribus έπαιξε εναντίον 12 παικτών σε δύο παρτίδες. Στην πρώτη παρτίδα το AI έπαιξε εναντίον 5 ανθρώπων και στη δεύτερη ήταν πέντε AIs και ένας άνθρωπος. Το AI bot ήταν σε θέση να κερδίσει κατά μέσο όρο μέχρι και $ 1.000 ανά ώρα – ποσό που θεωρείται πολύ εντυπωσιακό για ένα AI.

Στον αγώνα συμμετείχαν χιλιάδες παίκτες σε μια χρονική περίοδο δύο ημερών.

Ο κατάλογος των παικτών πόκερ περιλαμβάνει τους Jimmy Chou, Seth Davies, Michael Gagliano, Anthony Gregg, Dong Kim, Jason Les, Linus Loeliger, Daniel McAulay, Nick Pietrangelo, Sean Ruane, Trevor Savage και Jake Toole.

- Advertisement -

Πιστεύεται ότι το Pluribus ήταν σε θέση να κερδίσει το παιχνίδι, εφαρμόζοντας τη θεωρία ισορροπίας Nash που περιλαμβάνει τον υπολογισμό ίσων πιθανοτήτων νίκης σε ένα παιχνίδι, όπως γίνεται και στο παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι-χαρτί.

Το Pluribus έρχεται μετά από μία σειρά άλλων πειραμάτων τέτοιου είδους, όπως το Libratus AI, το οποίο ήταν σε θέση να νικήσει έναν παίκτη, όταν έπαιζε με έναν αντίπαλο. Η νέα ανακάλυψη υποδεικνύει ότι η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να επιτύχει υπεράνθρωπες ικανότητες σε νέες προκλήσεις.

Πώς εκπαιδεύτηκε το Pluribus;

Για να καταφέρει να νικήσει τους κορυφαίους παίκτες του πόκερ, το Pluribus εκπαιδεύτηκε αρχικά παίζοντας με διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του, ώστε να μάθει να παίζει από τις δοκιμές και τις αποτυχίες του.

Έπειτα από λίγο, ήταν σε θέση να προβλέπει μερικές από τις κινήσεις του αντιπάλου του, όχι όμως σε όλο το παιχνίδι, εφαρμόζοντας μια αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο.

Χρειάστηκαν μόλις οκτώ μέρες για να εκπαιδευτεί το AI, ενώ χρησιμοποιήθηκαν server 64 πυρήνων, λιγότερα από 512 GB μνήμης RAM και καθόλου GPU. Ακόμα, το συγκεκριμένο AI είναι πιο οικονομικό σε σύγκριση με άλλα παρόμοια.

Επιπλέον, το Facebook και το CMU ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατηγική που χρησιμοποιεί η τεχνολογία του Pluribus, σε τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η πρόληψη των απειλών, οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ή η πλοήγηση.

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα, ωστόσο το πόκερ είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια με χαρτιά, καθώς έχει να κάνει με την μπλόφα και την πρόβλεψη της κίνησης του αντιπάλου, όπου μερικές φορές ακόμη και οι άνθρωποι αποτυγχάνουν. Η δυνατότητα αυτή του AI είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...