ΑρχικήinetAI μπορεί να κερδίσει επαγγελματίες παίκτες του πόκερ

AI μπορεί να κερδίσει επαγγελματίες παίκτες του πόκερ

Όσο περνάει ο καιρός, η τεχνολογία του AI έχει αναπτυχθεί για να μας προσφέρει όλο και περισσότερες ανέσεις και ευκολίες στην καθημερινότητά μας. Συνεχίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση, η ομάδα AI Research του Facebook σε συνεργασία με το Carnegie Mellon University (CMU), έχει αναπτύξει ένα AI που μπορεί να κερδίσει επαγγελματίες παίκτες του πόκερ.

Το νέο σύστημα AI, με την ονομασία Pluribus, το οποίο ανακοινώθηκε μέσω ενός δελτίου τύπου, κατάφερε να νικήσει 12 από τους καλύτερους παίκτες του πόκερ στο δημοφιλές six-player no-limit Texas Hold’em.

Το Pluribus έπαιξε εναντίον 12 παικτών σε δύο παρτίδες. Στην πρώτη παρτίδα το AI έπαιξε εναντίον 5 ανθρώπων και στη δεύτερη ήταν πέντε AIs και ένας άνθρωπος. Το AI bot ήταν σε θέση να κερδίσει κατά μέσο όρο μέχρι και $ 1.000 ανά ώρα – ποσό που θεωρείται πολύ εντυπωσιακό για ένα AI.

Στον αγώνα συμμετείχαν χιλιάδες παίκτες σε μια χρονική περίοδο δύο ημερών.

Ο κατάλογος των παικτών πόκερ περιλαμβάνει τους Jimmy Chou, Seth Davies, Michael Gagliano, Anthony Gregg, Dong Kim, Jason Les, Linus Loeliger, Daniel McAulay, Nick Pietrangelo, Sean Ruane, Trevor Savage και Jake Toole.

Πιστεύεται ότι το Pluribus ήταν σε θέση να κερδίσει το παιχνίδι, εφαρμόζοντας τη θεωρία ισορροπίας Nash που περιλαμβάνει τον υπολογισμό ίσων πιθανοτήτων νίκης σε ένα παιχνίδι, όπως γίνεται και στο παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι-χαρτί.

Το Pluribus έρχεται μετά από μία σειρά άλλων πειραμάτων τέτοιου είδους, όπως το Libratus AI, το οποίο ήταν σε θέση να νικήσει έναν παίκτη, όταν έπαιζε με έναν αντίπαλο. Η νέα ανακάλυψη υποδεικνύει ότι η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να επιτύχει υπεράνθρωπες ικανότητες σε νέες προκλήσεις.

Πώς εκπαιδεύτηκε το Pluribus;

Για να καταφέρει να νικήσει τους κορυφαίους παίκτες του πόκερ, το Pluribus εκπαιδεύτηκε αρχικά παίζοντας με διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του, ώστε να μάθει να παίζει από τις δοκιμές και τις αποτυχίες του.

Έπειτα από λίγο, ήταν σε θέση να προβλέπει μερικές από τις κινήσεις του αντιπάλου του, όχι όμως σε όλο το παιχνίδι, εφαρμόζοντας μια αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο.

Χρειάστηκαν μόλις οκτώ μέρες για να εκπαιδευτεί το AI, ενώ χρησιμοποιήθηκαν server 64 πυρήνων, λιγότερα από 512 GB μνήμης RAM και καθόλου GPU. Ακόμα, το συγκεκριμένο AI είναι πιο οικονομικό σε σύγκριση με άλλα παρόμοια.

Επιπλέον, το Facebook και το CMU ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατηγική που χρησιμοποιεί η τεχνολογία του Pluribus, σε τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η πρόληψη των απειλών, οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ή η πλοήγηση.

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι ένα σπουδαίο κατόρθωμα, ωστόσο το πόκερ είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια με χαρτιά, καθώς έχει να κάνει με την μπλόφα και την πρόβλεψη της κίνησης του αντιπάλου, όπου μερικές φορές ακόμη και οι άνθρωποι αποτυγχάνουν. Η δυνατότητα αυτή του AI είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS