ΑρχικήinetΣυμβουλές από την Εκκλησία της Αγγλίας για τα social media!

Συμβουλές από την Εκκλησία της Αγγλίας για τα social media!

Η Εκκλησία της Αγγλίας ξεκίνησε την πρώτη της σειρά κατευθυντήριων γραμμών για τα social media, με σκοπό να καταστήσει τις online πλατφόρμες πιο “χαρούμενα μέρη”.

social media

Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί η σεξουαλική κακοποίηση και το παραπλανητικό περιεχόμενό τους, καθώς και η δημιουργία μιας πιο θετικής ατμόσφαιρας στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν “πολλές χαρές”, αλλά και “ορισμένα μειονεκτήματα”, δήλωσε η εκκλησία. Οι κατευθυντήριες οδηγίες περιλαμβάνουν εκκλήσεις όπως “να συμπεριφέρεστε στους άλλους ακριβώς όπως θέλετε να σας αντιμετωπίζουν” και “να σκέφτεστε πριν κάνετε το post“.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Justin Welby, παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές στα κεντρικά γραφεία του Facebook στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα.

“Τα social media έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο ζωής μας.” δήλωσε ο Welby σε δελτίο τύπου.

“Κάθε φορά που αλληλεπιδρούμε στο διαδίκτυο, έχουμε την ευκαιρία είτε να κινηθούμε σε κατευθύνσεις κυνισμού και κατάχρησης είτε να επιλέξουμε αντ ‘αυτού να μοιραστούμε το φως και τη χαρά”.

Οι οδηγίες θα ισχύουν για τις δημόσιες απαντήσεις σε λογαριασμούς social media που “διοικούνται” από την Εκκλησία της Αγγλίας, τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury και τον Αρχιεπίσκοπο της York.

Οι ακατάλληλες δημοσιεύσεις ενδέχεται να διαγραφούν ή να αναφερθούν ή να αποκλειστούν οι χρήστες, ανέφερε η εκκλησία.

Ο Welby αποκάλυψε επίσης έναν εθελοντικό ψηφιακό χάρτη που επικεντρώνεται στην “αλήθεια, ευγένεια, ευπρόσδεκτη, έμπνευση και συνάφεια”, στον οποίο τα άτομα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν και να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ηλεκτρονικές τους αλληλεπιδράσεις επηρεάζουν τους άλλους.

“Λέμε ότι η εκκλησία επιθυμεί να είναι παρούσα στον ψηφιακό χώρο και η ίδια δύναμη για την κοινωνική συνοχή που επιδιώκει να είναι στον πραγματικό κόσμο και θέλουμε να συνεργαστούμε με τις εταιρείες social media στο έργο τους για να καταστήσουμε τα κοινωνικά μέσα έναν ασφαλή και “φωτεινό” χώρο για όλους”, δήλωσε ο John Sentamu, ο Αρχιεπίσκοπος της York.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS