ΑρχικήinetΤο Walkman έχει σαν σήμερα τα τεσσαρακοστά του γενέθλιά!

Το Walkman έχει σαν σήμερα τα τεσσαρακοστά του γενέθλιά!

Walkman

Πριν από 40 χρόνια ακριβώς, η εταιρεία Sony παρουσίασε για πρώτη φορά τη συσκευή Walkman και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική!

Το φορητό κασετόφωνο Walkman, το οποίο για πρώτη φορά μπορούσε κάποιος να πάρει μαζί του στην τσάντα και να ακούσει μουσική χωρίς να ενοχλεί τους γείτονες ή οποιονδήποτε στεκόταν δίπλα του, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά την 1η Ιουλίου 1979.

Το φορητό κασετόφωνο έφερε την επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι ακούνε μουσική.

Το Walkman δεν ήταν το πρώτο του είδους του, όμως ήταν η πρώτη προσιτή και εύχρηστη φορητή  συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Άλλα, όπως το γερμανικό Stereobelt ήταν πολύ παχύ και ακριβό, οπότε ποτέ δεν έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές.

Στην εποχή της δόξας του, το Walkman ήταν συνώνυμο των φορητών συσκευών αναπαραγωγής μουσικής, όπως ήταν το Kleenex για τα χαρτομάντηλα και το Xerox για τις εκτυπωτικές μηχανές.

Το Walkman συνέχισε να κάνει καλές πωλήσεις ακόμα και μετά από την εποχή που κυκλοφόρησαν τα CD. Καινοτομίες όπως το Walkman II του 1981 – λίγο μεγαλύτερο από μια κασέτα – και ο Discman του 1984 βοήθησαν τη Sony να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου της φορητής μουσικής.

Ωστόσο οι πωλήσεις του άρχισαν τελικά να μειώνονται όταν η Apple κυκλοφόρησε το iPod το 2001 και άρχισαν να κυριαρχούν οι ψηφιακές λήψεις μουσικών κομματιών. Πάντα όμως θα θυμόμαστε με νοσταλγία τις ωραίες στιγμές που κάποτε μας χάρισε!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS