ΑρχικήSecurityΗ Ινδία αναπτύσσει βάση δεδομένων με IMEI αριθμούς για την παρακολούθηση κλεμμένων...

Η Ινδία αναπτύσσει βάση δεδομένων με IMEI αριθμούς για την παρακολούθηση κλεμμένων τηλεφώνων

IMEI

Στις μέρες μας, όλοι οι άνθρωποι έχουμε ένα κινητό τηλέφωνο (ίσως και περισσότερα). Πολλοί έχουν βιώσει τη δυσάρεστη εμπειρία του να χάσουν το κινητό τους λόγω κλοπής. Η κλοπή ενός τηλεφώνου συνεπάγεται πολλές απώλειες: απώλεια των χρημάτων, που δόθηκαν για την αγορά του τηλεφώνου, απώλεια της ίδιας της συσκευής, το οποίο σημαίνει ότι το θύμα μένει χωρίς τηλέφωνο μέχρι να το αντικαταστήσει και το πιο σημαντικό, απώλεια της ιδιωτικής ζωής. Στην Ινδία, πολλοί απατεώνες γνωρίζουν πώς να παραβιάζουν τον αριθμό IMEI κλεμμένων κινητών τηλεφώνων, χρησιμοποιώντας εφαρμογές τρίτων και cracking λογισμικά.

Ο αριθμός IMEI ή αλλιώς International Mobile Equipment Identity Number είναι ένας 15-ψήφιος αριθμός, που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των κινητών τηλεφώνων. Αυτός ο αριθμός είναι μοναδικός για το κάθε τηλέφωνο, επομένως χρησιμοποιείται για τη διάκριση του ενός smartphone από τα άλλα. Πρόκειται για ένα σύστημα, που χρησιμοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πολύ χρήσιμο.

Η ινδική κυβέρνηση σκέφτεται να κυκλοφορήσει το Central Equipment Identity Register (CEIR), το οποίο θα μπορεί να ελέγχει τους αριθμούς IMEI όλων των smartphones, που λειτουργούν στην Ινδία, με σκοπό να περιορίσει τα περιστατικά κλοπής των κινητών τηλεφώνων.

Η σκέψη είναι η εξής: Μόλις εφαρμοστεί το CEIR, ο ιδιοκτήτης ενός κλεμμένου smartphone θα μπορεί να κάνει καταγγελία στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιών (DoT). Μόλις γίνει η καταγγελία, ο οργανισμός θα βάζει σε “μαύρη λίστα” τον συγκεκριμένο αριθμό IMEI. Αυτό, ουσιαστικά, θα κάνει το κινητό “άχρηστο”, αφού δεν θα μπορεί πια να χρησιμοποιεί κάρτα SIM και να λειτουργεί κανονικά.

Η ινδική κυβέρνηση προσδοκά ότι αυτή η κίνηση θα μειώσει τον αριθμό των περιστατικών κλοπής και θα αποθαρρύνει τους απατεώνες.

Η ιδέα της ύπαρξης μιας κεντρικής βάσης δεδομένων με τους αριθμούς IMEI όλων των κινητών τηλεφώνων της χώρας δεν ανήκει στην Ινδία. Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, η Αίγυπτος, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν διαθέτουν ήδη κεντρικό μητρώο αριθμών IMEI.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS