ΑρχικήsecurityΚάνεις online αγορές από την Ινδία; Οι hackers περιμένουν στη γωνία!

Κάνεις online αγορές από την Ινδία; Οι hackers περιμένουν στη γωνία!

Οι hackers έχουν στραφεί σε μια χώρα με πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες smartphone και πάνω από 550 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, την Ινδία.

Η χώρα διαθέτει 366 εκατομμύρια συνδρομητές στο διαδίκτυο σε αστικές περιοχές και 194 εκατομμύρια σε αγροτικές περιοχές, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Telecom Regulatory Authority of India (TRAI).

Σύμφωνα με τον ανώτερο σύμβουλο ασφάλειας της Sophos, John Shier, οι οργανώσεις αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το phishing και άλλες επιθέσεις στην Ινδία.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η εκπαίδευση μέσω υπολογιστή (CBT) είναι αποτελεσματική και αναζητούν τρόπους βελτίωσης της άμυνας τους ενάντια στους χρήστες που πέφτουν θύματα των hackers”, δήλωσε ο Shier σε δήλωση.

Μια έκθεση της KPMG αποκάλυψε ότι σχεδόν το 86% των καταναλωτών στην Ινδία ανησυχούν για την υποκλοπή των συνομιλιών τους ή την κλοπή ή κακή χρήση των μηνυμάτων τους μέσω των συσκευών τους.

hackers
Hacker. (File Photo: IANS)

Περίπου το 87% των καταναλωτών ανησυχούν ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης θα καταχρώνται ή θα διανέμουν άσκοπα τις πληροφορίες τους.

Σύμφωνα με τον Gauri Bajaj, Διευθυντή Cybersecurity (APAC) της Tata Communications, η υιοθέτηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο παραμένει βασική πρόκληση.

Τα τηλέφωνα και οι φορητές συσκευές όπως smartwatches είναι το επόμενο όριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Δεν αρκεί η ύπαρξη μιας ομάδας ασφάλειας IT αλλά η ισχυρή κουλτούρα γύρω από την ασφάλεια είναι το επόμενο βήμα στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια, λένε οι ειδικοί.

Προσέξτε που κάνετε κλικ σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστες πηγές ή συμφωνίες που φαίνονται αρκετά αληθινές.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν το spam για να προσελκύσουν τα θύματα σε ψεύτικες ιστοσελίδες. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους για το πώς να εντοπίσουν μια phishing περίπτωση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS