ΑρχικήinetΤι είναι οι Managed IT υπηρεσίες και γιατί είναι τόσο σημαντικές

Τι είναι οι Managed IT υπηρεσίες και γιατί είναι τόσο σημαντικές

Managed

Στην εποχή μας, το τεχνολογικό περιβάλλον συνεχώς μεταβάλλεται, με καινούριους ιούς και παραβιάσεις να κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους. Οι ερευνητές ασφαλείας πασχίζουν να δημιουργούν patches για να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις και πρέπει να είναι πάντα ενήμεροι για τις νέες αλλαγές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 2019, περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMB) έχουν αρχίσει να στρέφονται στους προμηθευτές υπηρεσιών Managed IT (MSP) για τις ανάγκες τους. Ωστόσο πολλοί οργανισμοί, αμφιταλαντεύονται ακόμα μεταξύ των πιο παραδοσιακών και των νέων υπηρεσιών.

Η διατήρηση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας του επιχειρηματικού δικτύου μιας εταιρείας, μοιάζει λίγο με τη φροντίδα ενός αυτοκινήτου. Δεν αγοράζετε τον εξοπλισμό με την προσδοκία ότι θα είναι καλός για πάντα. Ξέρετε ότι θα χρειαστεί συντήρηση για να έχει κορυφαία απόδοση. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα δίκτυο. Η τεχνολογία των επιχειρήσεων είναι σχολαστική. Θα λειτουργήσει τέλεια για μήνες και, σε σπάνιες περιπτώσεις, για χρόνια – μέχρι που ξαφνικά θα σταματήσει να λειτουργεί σωστά και κατά πάσα πιθανότητα τότε θα είναι πολύ αργά. Ξαφνικά όλα τα δεδομένα σας βρίσκονται κλειδωμένα από κάποιο νέο ransomware ή ο server σας σταμάτησε να λειτουργεί χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντας βασικές πληροφορίες των πελατών σας μετέωρες.

Η παλιά προσέγγιση της διόρθωσης σφαλμάτων, γνωστή ως break-fix, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τους ψηφιακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόνο μετά την εμφάνιση των προβλημάτων. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θέλουν να μειώσουν το κόστος του IT, αντιμετωπίζοντας μόνο τις πιο σοβαρές τεχνολογικές κρίσεις αφού έχουν ήδη συμβεί.

Ωστόσο, αυτή η στρατηγική μπορεί να εξοικονομεί χρήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες διακοπές λειτουργίας στο δίκτυο, πολύ μεγαλύτερη συχνότητα προβλημάτων και πολλά περισσότερα χρήματα που δαπανώνται.

Αντ’ αυτού, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προτιμούν τις υπηρεσίες managed IT, οι οποίες παρακολουθούν το δίκτυο σε καθημερινή βάση, αποτρέποντας εγκαίρως οποιοδήποτε  πρόβλημα. Θα εντοπίσουν τα θέματα που θα προκύψουν προτού χρειαστεί να πληρώσετε για να τα διορθώσετε.

Επομένως είναι προφανές ότι για τις επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες managed IT, είναι η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λύση που μπορεί να τους εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS