ΑρχικήinetBill Gates το μεγαλύτερο του λάθος ever: Android

Bill Gates το μεγαλύτερο του λάθος ever: Android

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση που φιλοξένησαν οι ιδρυτές της εταιρείας Village Global, ένας από τους πιο σημαντικούς επενδυτές της, ο Bill Gates, μίλησε για τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται σχεδόν καθημερινά για την δημιουργία μιας ακμάζουσας επιχείρησης.

Η ιδρυτική σύμβουλος της Eventbrite Julia Hartz ρώτησε τον Bill Gates τις απόψεις του για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η ερώτηση ήρθε όταν  ο Gates, ανέφερε ότι “δεν πιστεύω πραγματικά στις διακοπές”.

Bill Gates

Η απάντησή του, εν συντομία:

Όχι, όχι σε τα πρώτα χρόνια της εταιρείας και ειδικά όχι αν η εταιρεία αυτή κατασκευάζει πλατφόρμες λογισμικού. Όπως είπε ο Gates στη Hartz, “πρέπει να γίνονται πολύ μεγάλες θυσίες κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων χρόνων, ιδιαίτερα αν προσπαθείτε να κάνετε κάποια τεχνικά πράγματα.”

Στην πραγματικότητα, ο Gates εξακολουθεί να επιρρίπτει ευθύνες στον εαυτό του για να  το ότι επέτρεψε στην Google να αναπτύξει το Android, μια “standard non-Apple phone form platform”, όπως το περιγράφει.

“Το φυσικό ήταν να κερδίσει η Microsoft να κερδίσει.”

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συνομιλία σας παρακάτω, αλλά εδώ είναι η πλήρης απάντηση του Gates μεταφρασμένη από τα Αγγλικά:

Η αλήθεια είναι ότι δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα. Δεν πίστευα στις διακοπές….

…μόλις μπήκα στη δεκαετία του ’30 μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μου άρεσαν τα Σαββατοκύριακα. Και, ξέρετε, στη φίλη μου άρεσαν οι διακοπές. Και αυτό κατέληξε να γίνει συνήθεια. Τώρα κάνω πολλές διακοπές. Ο παλιός μου εαυτός σίγουρα θα ήταν αηδιασμένος από τον σημερινό εαυτό μου.

Αλλά ναι, είναι ωραίο αν κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων ετών, έχετε μια ομάδα που αποτελείται από μανιακούς με την δουλειά, για την εταιρεία σας….

…αλλά ναι, έχω μια αρκετά σκληρή άποψη ότι θα πρέπει να γίνονται πολύ μεγάλες θυσίες κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων, ιδιαίτερα αν προσπαθείτε να κάνετε κάποια τεχνικά πράγματα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

Ξέρετε, στον κόσμο του λογισμικού, και ειδικά στις πλατφόρμες, οι νικητές παίρνουν όλες τις αγορές. Γνωρίζετε λοιπόν ότι το μεγαλύτερο μου λάθος ever είναι η κακή διαχείριση που έκανε τη Microsoft να μην είναι αυτό που είναι σήμερα το Android, [που σημαίνει ότι το Android είναι μια standard non-Apple phone form platform. Αυτό έπρεπε να το κερδίσει η Microsoft.

Εδώ ισχύει πραγματικά ότι ο νικητής τα παίρνει όλα. …υπήρχε χώρος για ένα λειτουργικό σύστημα που δεν ανήκε στην Apple, και τι άξιζε αυτό; 400 δισεκατομμύρια δολάρια που θα μπορούσαν να μεταφερθούν από την εταιρεία G [Google] στην εταιρεία M [Microsoft].

Δείτε το βίντεο

____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS