ΑρχικήinetΤερματισμός Windows 7: Η Microsoft συνιστά μετάβαση στα Windows 10

Τερματισμός Windows 7: Η Microsoft συνιστά μετάβαση στα Windows 10

MicrosoftΗ Microsoft έχει γνωστοποιήσει εδώ και πολύ καιρό τα σχέδιά της να τερματίσει τη λειτουργία των Windows 7. Καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 14η Ιανουαρίου 2020.

Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας, η Microsoft θα σταματήσει την παροχή ενημερώσεων, που είναι απαραίτητες για την προστασία του hardware.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα Windows 7, στις 22 Οκτωβρίου 2009,  η Microsoft είχε αποφασίσει ότι θα τα υποστηρίζει για μια δεκαετία.

Μετά το πέρας των 10 χρόνων η εταιρεία ήθελε να πάψει την υποστήριξη των Windows 7, ώστε να αναπτύξει και να προσφέρει νέες τεχνολογίες και εμπειρίες.

Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν πια ενημερώσεις λογισμικού, που θα προστατεύουν τους υπολογιστές, η Microsoft προσπαθεί να πείσει τους χρήστες των Windows 7 να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10.

Η εταιρεία δήλωσε: “Η Microsoft συνιστά να αναβαθμιστείτε στα Windows 10 πριν από τον Ιανουάριο του 2020, για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα όταν η υπηρεσία δεν θα είναι πια διαθέσιμη”.

Η Microsoft ήδη ενημερώνει τους χρήστες των Windows 7 για τον τερματισμό λειτουργίας, στέλνοντας ειδοποιήσεις στους υπολογιστές τους.

Σύμφωνα με στατιστικές, τον τελευταίο καιρό οι χρήστες των Windows 7 έχουν μειωθεί (από το 38,41%  στο 36,52%), ενώ αντίθετα οι χρήστες των Windows 10 φαίνεται να αυξάνονται (από το 40.30% στο 43.62%). Μάλιστα, η μείωση και η αύξηση αντίστοιχα, έγιναν σε διάστημα μόλις 1 μήνα, από το Φεβρουάριο στο Μάρτιο.

Από τότε που κυκλοφόρησαν τα Windows 7 έγιναν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα υπολογιστών. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο κατάφεραν τα Windows 10 να τα ξεπεράσουν και να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS